Razstava patchwork izdelkov | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Razstava patchwork izdelkov

Filter

RAZSTAVA IZDELKOV KREATIVNEGA ŠIVANJA IN PATCHWORKA

S ponosom vam predstavljamo naše tri učenke, ki so se opogumile in na ogled postavile svoje izdelke.

Marja Panker, Maryna Bilash in Irena Peček so se povsem po naključju spoznale na skupnem tečaju kreativnega šivanja in patchworka, ki ga redno organiziramo v Liupki.

Imajo svoje poklice, dve sta jezikovni pedagoginji, tretja je ekonomistka. Niso slavne osebe, so pa sedaj poznane kreatorice krpank. Združila jih je ljubezen kreativnega izražanja in ročnih del. Med njimi se je prelila dobra energija, stkala so se prijateljstva. Porodila se jim je ideja za skupno razstavo te rahlo pozabljene ročne spretnosti, ki pa v svetu ponovno pridobiva na vejavi in pomenu. V Liupki se trudimo, da vsem vam približamo to čudovito umetnost in da nikakor ne potone v pozabo. Pod strokovnim mentorstvom lahko veščine teh tehnik krojenja in šivanja osvojite tudi vi. Zato vabljeni na naše tečaje. V naši ponudbi pa najdete tudi blago in ostale pripomočke za patchwork.

Ustvarjalnost so želele združiti tudi z dobrodelnostjo in idejo uresničile v torek, 18. aprila, z odprtjem razstave krpank z naslovom Vsi koščki ene zgodbe. 

Več kot 50 gostov se je stisnilo v dvoranico knjižnice Prežihov Voranc na Viču v Ljubljani, da bi prisluhnili njihovi zgodbi in z dobrodelnim nakupom krpank darovali za Lejlo Kuduzović, dijakinjo srednje šole Cirius v Kamniku za otroke s posebnimi potrebami, saj ima Lejla cerebralno paralizo, ne more hoditi in potrebuje celodnevno oskrbo odrasle osebe. Zanjo so zbrali 725 evrov, ki bodo staršem prišli še kako prav, da zagotovijo vsaj nekoliko kakovostnejšo oskrbo zanjo.



Razstava bo odprta do 5. maja.