Otroška potovalna brisačka (video)

Otroška potovalna brisačka (video)

Filter



Zložljiva otroška brisačka je priročna, ker jo lahko enostavno pospravimo v torbico in jo imamo vedno pri roki, ko jo potrebujemo. Na eno strani je prijeten bombaž, na drugi strani pa mehkoba frotirja. Celemu izdelku pa pečat dajeta izbira barv in simpatična aplikacija.

Blago, ki smo ga izbrali za osnovo je pastelno roza barve in ga najdete tukaj: https://www.liupka.com/patchwork-c311/patchwork-blago/Osnovne-kolekcije/Pike/Spot-on-basic/Patchwork-blago-Cheeky-pink-110cm

Potrebujemo:

Frotir 1x (50cm x 60cm) in 1x (20cm x 25cm)
- Bombažno blago 1x (50cm x 60cm) in 1x (20cm x 25cm)
- ostanke blaga za aplikacijo in aplikacijski papir
- ježek ( za zapenjanje)

Postopek izdelave:






Iz manjših kosov blaga in frotirja ukrojimo oba krojna dela za poklop. Na del iz frotirja na označeno mesto prikazano na kroju prišijemo polovico ježka, na del iz blaga izdelamo poljubno aplikacijo.

Poklop položimo z licem na lice, obšijemo (daljši ravni del ostane odprt), večkrat zerežemo v dodatek za šiv, da izdelek pridobi lepšo obliko, obrnemo, polikamo in okrasno obšijemo.

Drugi del ježka prišijemo na večji kos blaga, na sredino 5cm od spodnjega roba.
Frotir položimo z licem navzgor in na sredino daljše stranice položimo preklop. Čezenj položimo enak kos blaga z licem navzdol in obšijemo tako, da na spodnji strani pustimo približno 15cm veliko odprtino za obračanje. Obšito brisačo obrnemo, polikamo in obšijemo v celoti. Tako istočasno zašijemo odprtino skozi katero smo izdelek obrnili. Brisačko zložimo in zapnemo preklop.

Za vse, ki se želite želite naučiti šivati take in podobne izdelke ali pa želite svoje znanje nadgraditi vabimo k vpisu na tečaje šivamo za otroke. Več o tečajih najdete tukaj: https://www.liupka.com/Siviljski-tecaji