Zašijmo škatlo iz blaga (video)

Zašijmo škatlo iz blaga (video)

Filter

Ne veste kam bi pospravili svoje blago, prejo in druge ustvarjalne pripomočke? Za vas imamo rešitev! Zašijte si svojo škatlo iz blaga. Škatla iz blaga pa je lahko uporabna tudi za shranjevanje oblačil ali kot lep, uporaben dodatek kopalnici.

Potrebujemo:
(količina blaga je izračunana na podlagi širine blaga 110cm)

- 50cm blaga za zunanji del
- 50cm blaga za notranji del
- 1m lepilne medvloge

Blago za izdelavo škatle najdete v naši ponudbi blaga - BLAGO




KROJENJE:

Iz blaga za zunanji del, blaga za notranji del in medvloge ukrojimo po dva kvadrata velikosti 45cm x 45cm. Na vseh delih, na eni od stranic izrežemo vogale, ki merijo 10cm x 10cm. Blago za zunanji del košare podložimo z medvlogo. Lepilno stran medvloge položimo na hrbtni del blaga. Zalikamo jo po licu blaga in pri tem uporabimo paro.

ŠIVANJE:



Za šivanje smo uporabili tačko A. Šive utrjujemo. Blago za zunanji del položimo z licem na lice. Zašijemo stranici in dno. Blago za notranji del položimo z licem na lice. Zašijemo stranici, na dnu pa zašijemo tako, da pustimo odprtino skozi katero bomo izdelek obrnili. Velikost odprtine je približno 15cm. Na obeh delih (zunanjem in notranjem) izdelamo vogale. Pri tem pazimo, da se nam šivi ujemajo. Notranji del škatle obrnemo in ga vstavimo v zunanji del škatle tako, da se šivi ujemajo. Spnemo z bucikami in zašijemo zgornji rob. Škatlo obrnemo, polikamo zgornji rob in okrasno obšijemo. Tik ob robu blaga zašijemo še odprtino skozi katero smo škatlo obrnili. Zavihamo rob in naponimo z stvarmi po naših željah.