Ročno šivanje | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Ročno šivanje

Filter
ROČNO ŠIVANJE ali ENGLISH PAPER PIECING


Ročno izdelovanje čudovitih patchwork izdelkov je najstarejša tehnika, ki je še vedno v uporabi in številni ljubitelji te šiviljske umetnosti še vedno prisegajo na to, da je pravi quilt ročno narejen od začetka do konca.

Za izdelavo izdelka narejenega v tej tehniki boste porabili sicer precej več časa kot pri šivanju s pomočjo šivalnega stroja je pa takšno delo sproščujoče in izdelki dih jemajoči. Številni vzorci ponujajo neskončno možnosti za vaš izdelek. Mogoče najbolj priljubljen po obliki je izdelek iz šesterokotnikov in tak vzorec, ki ga oblikujejo rožice pogosto imenujemo babičin vrt( fotografija desno zgoraj).

V nadaljevanju vam bomo predstavili različne vzorce in načine ročnega šivanja patchwork izdelkov. Osnova vseh pa je, da blago najprej pričvrstimo na papirnato osnovo (heftanje), da pridobi željeno obliko potem pa dele med seboj sešijemo z drobnimi vbodi. Ko je posamezen element obdan z drugimi deli na vseh njegovih stranicah mu lahko odstranimo papir. 

Vse kar potrebujemo za delo je blago, papir, škarje, sukanec in šivanko z ostro konico. Udoben kavč in prijetna glasba ne bosta odveč.