Tačka za avtomatske gumbnice (video)

Tačka za avtomatske gumbnice (video)

Filter

TAČKA ZA AVTOMATSKE GUMBNICE




Gumbnico na izdelek običajno prišijemo na koncu šiviljskega projekta, ko je vse ostalo že zaključeno. Pogosto nas skrbi, da bomo s slabo izdelano gumbnico pokvarili celoten izdelek. Strah je povsem odveč, saj nam številni modeli šivalnih strojev ponujajo izdelavo avtomatskih gumbnic.

Poznamo več vrst gumbnic, kot so pravokotne gumbnice, ki jih uporabimo na srednjih do težkih materialih in so ene najpogosteje uporabljenih na različnih šiviljskih izdelkih. Polkrožne gumbnice so primerne za tanke do srednje debele materiale, še posebno za bluze in otroška oblačila. Gumbnice za fine materiale, ki so zaokrožene na obeh straneh, so primerne za svilene in podobne izdelke. Na izbiro pa so tudi očesne, raztegljive, paspulirane in druge gumbnice. Število različnih avtomatskih gumbnic se razlikuje glede na model šivalnega stroja. V naši ponudbi najdete pestro izbiro strojev, s katerimi bo šivanje gumbnic zgolj v užitek.

Uporaba tačke za avtomatske gumbnice je sila enostavna. Velikost gumbnice določimo z gumbom, ki ga vstavimo v ležišče gumba na zadnji strani tačke. Ko izberemo gumbnico, je potrebno izvleči ročico za gumbnice. Ta bo določila velikost gumbnice glede na vstavljen gumb in izbrano obliko gumbnice. Priporočamo, da vedno najprej izdelate gumbnico na koščku odpadnega blaga. Vzorec vam bo v pomoč pri določanju pozicije gumbnice na izdelku. Pri šivanju gumbnic na raztegljive ali fine materiale blago podložimo s stabilizatorjem. 

S pritiskom tipke gor/dol namestimo sukanec. Sukanec izvlečemo v levo. Spustimo tačko in izvlečemo ročico. Gumbnica se šiva samodejno, v zaporedju šivov. Ko je končana, se stroj ustavi z iglo v zgornjem položaju. Če ima stroj samodejni odrez sukanca pritisnete tipko za odrez niti ali pa izvlečete izdelek in sukanec odrežite s škarjami. 



Vse kar je potrebno še storiti, je odpreti gumbnico. To storimo tako, da s pomočjo nožka za paranje naredimo zarezo. Priporočamo, da tik pred mostiček gumbnice zapičite buciko in prerežete odprtino, tako boste preprečili, da bi po nesreči prerezali mostiček.