Škarje | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Škarje

Filter


Škarje so sigurno en najpomembnejših šiviljski pripomočkov. Brez, ne samo dobrih, ampak odličnih škarij pri šiviljstvu pač ne gre!

V naši ponudbi najdete različne škarje, različnih proizvajalcev, za različna 'rezalna' opravila :)
Izpostavili pa bomo vrhunske škarje Fiskars in prav o njih bo danes tekla beseda.

Po vsem svetu so med najbolj priljubljenimi že dobra štiri desetletja in tako so Fiskars škarje z oranžnimi ročaji ikona oblikovanja. Danes je njihov nabor škarij širši kot kdajkoli prej, zato ste lahko brez skrbi. Ne glede na to, kakšen je vaš izziv za rezanje, imamo prave škarje za vas.

Leta 1967 je Fiskars naredil revolucijo v svetovnem pogledu na škarje. Ne samo, da so bile škarje z oranžnimi ročkami veliko lažje, udobnejše in enostavnejše za uporabo, temveč so nudile tudi neverjeten preskok pri zmogljivosti rezanja. Od tedaj je bilo prodanih več kot milijardo Fiskars škarij po vsem svetu.



Danes so te škarje priljubljene po vsem svetu zaradi njihove sposobnosti odličnega rezanja in legendarne dobe trajanja. Rezila iz visokokakovostnega nerjavečega jekla dajejo moč rezanju, režejo debele in več plasti tkanin, ergonomična ročaja pa nudita dodatno udobje in nadzor pri rezanju. Vijak na rezilih se lahko nastavlja in s tem izboljšuje zmogljivost rezanja.


Ste vedeli, da obstajajo škarje za desničarje in tudi za levičarje?



Da lahko škarje režejo tudi cik-cak?



Da jih lahko enostavno nabrusimo s pripročnim brusilnikom za škarje in spet režejo ostro?



Da obstajajo tudi zložljive škarje? Zaradi svoje velikosti jih je zelo enostavno pospraviti v torbico, lahko jih nosimo tudi kot obesek za ključe.



In škarje za hitri odrez niti? Jah, vsaka šivilja jih potrebuje :) Majhne škarjice z vzmetjo in špičasto konico enostavno in hitro odrežejo nit. Idealne za paranje in rezanje odvečne niti.



Ali veste zakaj potrebujete mikro-tip škarje? Za zarezovanje v dodatek za šiv pri vseh okroglinah, izdelovanju lutk, patchwork tehniki rag quilt in podobno potrebujemo škarje, ki blago zarežejo v sami konici rezila. Hitro in učinkovito. In te škarje so idealne za takšno rezanje!



Kdor se navadi na večnamenske Softouch škarje postane 'razvajen'. Vzmet in Softouch® ročaji naredijo rezanje še posebej enostavno in udobno. Vijak na rezilih omogoča spreminjanje napetosti med rezili, gumbek za zaklepanje pa škarje drži zaprte za lažje in varnejše pospravljanje. Dolga rezila za dolge neprekinjene reze.