Lutka slonček (video) | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Lutka slonček (video)

Filter


Čeprav je slon največja kopenska žival je s svojimi velikimi ušesi in dolgim rilcem ena najbolj simpatičnih živali. Zato je velikokrat upodobljena na tudi na šiviljskih izdelkih. Svojemu malčku pa jo lahko kot bi mignil hitro izdelate tudi sami v obliki mehke igračke.

Za izdelavo slončka potrebujemo:
(FQ je oznaka za kos blaga približne velikosti 50cm x 55cm)



- 1x FQ v barvi A (za telo in zunanji del ušes)
- 1x kos blaga v barvi B velikosti 10cm x 25cm (za notranji del ušesa)
- 2x gumb premera 1cm (za oči) Če je izdelek namenjen majhnim otrokom zaradi varnosti pri uporabi priporočamo, da oči raje izdelate s cik-cak šivom.
- 1x trak 3cmx10cm v barvi B (za repek)
- 1x kos sintetičnega polnila iz metraže v velikosti 10cm x 25cm (za ušesa)
- polnilo v kosmih

KROJENJE:



Kos blaga za telo prepognemo (lice na lice), očrtamo kroj za oba dela telesa in 1x ušesa. Ukrojimo po očrtani liniji.

ŠIVANJE:





Najprej izdelamo ušesa in repek. Sestavimo polnilo za ušesa, blago za notranji del ušesa in ukrojena kosa ušes za zunanji del. Obšijemo okroglino, obrežemo odvečno polnilo in blago, večkrat zarežemo v dodatek za šiv, ušesa obrnemo in polikamo. Trak za repek zalikamo do polovice, zašijemo.

Med oba ukrojena dela telesa (telo in glavo) na označeno mesto položimo izdelana ušesa, sešijemo in polikamo. V primeru, da se boste odločili gumbe za oči nadomestiti z cik-cak šivom morate to storiti sedaj.

Oba dela telesa položimo lice na lice tako, da se popolnoma ujemata. Na označeno mesto vstavimo repek. Obšijemo z odprtino za obračanje, večkrat zarežemo v dodatek za šiv-okrogline, obrnemo in napolnimo s polnilom v kosmih. 
Odprtino skozi katero smo izdelek napolnili zašijemo ročno. Prišijemo gumba za oči.