Šivamo lutko sovo (video) | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Šivamo lutko sovo (video)

Filter


Sovice okice so sigurno med najbolj priljubljenimi motivi za izdelavo različnih izdelkov. Če vas sovofobija še ni zajela je sedaj odlična priložnost! Svojo sovico si lahko izdelate v eni uri.

Potrebujemo:
(FQ je oznaka za kos blaga približne velikosti 50cm x 55cm)



- 1x FQ v barvi A (za glavo in sprednji del kril)
- 1x FQ v barvi B (za trebuh in hrbet)
- 2x gumb premera 2cm (za oči) 
- različne barve filca (za oči, kljun in hrbtni del kril)
- aplikacijski papir
- polnilo v kosmih

Blago za izdelavo sovice lahko izberete v naši ponudbi blaga - patchwork blago

KROJENJE:

Očrtamo kroj za glavo in trebuh ter ukrojimo po očrtani liniji. Krila krojimo z dodatkom za šiv.





ŠIVANJE:



Šivamo z ravnim šivom. Šive zatrdimo. Pri sestavljanju delov lutke uporabimo tačko z robnikom imenovano 1/4'' tačka ali patchwork tačka. Zarezujemo v dodatek za šiv, da lutka in njeni deli pri obračanju pridobijo lepo obliko.
Zašijemo linijo med glavo in trebuhom. Polikamo. Izdelamo aplikacije kljuna in oči. Več o izdelavi aplikacij si lahko preberete v našem prispevku na blogu - aplikacije. Aplikacije obšijemo z uporabo aplikacijskega šiva. Na lutko dele aplikacije polikamo preko bombažne krpice. Prišijemo gumba za oči. Blago in filc za krila položimo z licem na lice, očrtamo kroj 2x (zrcalna slika), obšijemo po očrtani liniji in obrežemo z dodatkom za šiv približno 0,5cm. Ravni del kril ne zašijemo, ker bomo skozi ta del krila obrnili. Krila obrnemo, polikamo in jih položimo na telo tik pod glavo. Prišijemo ju 2-3mm od roba. Izdelan sprednji del lutke položimo z licem na lice blaga za hrbet. Šivamo v treh fazah. Najprej zašijemo stranska dela in glavo. Spodnji ravni del zašijemo tako, da pustimo odprtino za obračanje ( 5-8cm). Obrežemo odvečno blago hrbtnega dela. Izdelamo vogale, zarežemo v dodatek za šiv in lutko obrnemo. Napolnimo jo s polnilom v kosmih in odprtino zašijemo z ročnim šivom.