Šivamo otroški slinček

Filter

ŠIVAMO OTROŠKI SLINČEKSvojemu malčku lahko hitro in enostavno zašijemo simpatičen slinček, ki bo obvaroval oblačila pred packami. Slinček je izdelan iz kakovostnega bombaža na eni in vpojnega frotirja na drugi strani.

Potrebujemo:- 1x kos blaga velikosti 25cm x 30cm (za sprednji del slinčka)
- 1x kos blaga velikosti 25cm x 12cm (za obraz medvedka)
- 1x kos frotirja v beli barvi velikosti 30cm x 30cm (za hrbtni del slinčka)
- 1x kos črnega filca velikosti 10cm x 10cm (za oči in smrček)
- aplikacijski papir
- prišivni ježek za zapenjanjeBlago za izdelavo slinčka lahko izberete v naši pestri ponudbi blaga - patchwork blago ali metrsko blago.

KROJENJE:

Očrtamo oba krojna dela za sprednji del slinčka ter ukrojimo po očrtani liniji. Frotir še ne krojimo.

ŠIVANJE:Ukrojenima sprednjima deloma slinčka izdelamo aplikacije na mestu kot označeno na kroju. Aplikacije iz filca likamo preko bombažnega kosa blaga, da ga ne poškodujemo. Za obšivanje delov aplikacije izberemo aplikacijski šiv. Sprednjima deloma slinčka označimo sredino in ju sestavimo po okroglini. Večkrat zarežemo v dodatek za šiv, polikamo in sprednji del položimo lice na lice s hrbtnim delom slinčka. Slinček obšijemo tako, da na spodnjem delu pustimo odprtino za obračenje. Obrežemo odvečno blago hrbtnega dela in zopet večkrat zarežemo v dodatek za šiv. Slinček obrnemo in polikamo. Obšijemo gobček in s tem zašijemo odprtino skozi katero smo izdelek obrnili. Na vratni del prišijemo ježka za zapenjanje. Z markerjem narišemo medvedku nasmešek in ga zašijemo s trojnim šivom.