Vrečka iz blaga (video) | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Vrečka iz blaga (video)

Filter
Še vedno nosite plastične vrečke? Vrečka iz blaga je veliko boljša izbira in kot bi mignil si svojo unikatno vrečko lahko izdelate tudi sami. Mi smo našo napolnili z revijami in mahnili jo bomo na naš kreativni tečaj šivanja. Več o Liupka tečajih si lahko preberete tukaj https://www.liupka.com/Siviljski-tecaji



Iz bombažnega blaga ukrojimo 2x pravokotnik velikosti 40cm x 55cm za torbico in 2x trak 10cm x 55cm za ročaje. Velikost torbice in ročajev lahko prilagodite svojim željam in potrebam.

Izdelava:

Trakova za ročaje pripravimo na šivanje tako, da na obeh daljših stranicah zalikamo 1cm širok zagib. Trak polikamo na polovico in ga sešijemo nekaj milimetrov od roba po obeh straneh. Pravokotnika za vrečko položimo z licem na lice in obšijemo z odprtino na eni krajši stranici. Na stroju izberemo overlock šiv in z njim obentlamo živi rob. Vrečko obrnemo in zgornji rob zalikamo z zagibom 1cm. Tako pripravljen rob zapognemo še enkrat za 3cm, zalikamo. Z markerjem za blago si označimo kje želimo imeti ročaje. Na našem izdelku so 5cm od roba vrečke. Ročaje vstavimo v zagib, zabuckamo in prešijemo. Za lepši izgled in boljšo funkcionalnost ročaje zapognemo in jih prišijemo na zgornji rob vrečke.