Zvezdica iz blaga (video) | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Zvezdica iz blaga (video)

Filter


V zraku že diši po praznikih in tudi mi si že prepevamo božične melodije. Novoletno jelko lahko okrasimo tudi z zvezdicami iz blaga. Velikost posamezne zvezdice si lahko prilagodite po svojih željah.

Potrebujemo:

- blago v različnih barvah (visoko kvalitetni bombaž za patchwork najdete v naši ponudbi patchwork blago)
- lesen gumb
- prejico za vezenje
- sintetično polnilo v kosmih

Krojenje:



Posamezen krak zvezdice meri 6,5cm x 6,5cm. Ukrojimo ga lahko s škarjami po priloženem kroju ali s patchwork priborom za krojenje iz traku širine 6,5cm, ki ga pod kotom 60° narežemo v like. Odmerimo 6,5cm in ukrojimo željeno število krakov v ustrezni barvi.



- 3x krak v rdeči barvi
- 3x krak v beli barvi
- 2x pravokotnik velikosti 20cm x 25cm

Šivanje:



Šivamo s pomočjo patchwork tačke z dodatkom za šiv 0,75cm. Med fazami šivanja likamo. Sestavimo po tri krake, dve polovici zvezdice. Sestavimo polovici, da tvorita zvezdico. Pravokotnika za hrbtni del sešijemo po eni daljši stranici z odprtino za obračanje na sredini. Šive hrbtnega dela razlikamo. Zvezdico in hrbtni del položimo z licem na lice in v celoti obšijemo. Odrežemo odvečno blago, porežemo vogale in zarežemo v dodatek za šiv. Obrnemo in napolnimo s polnilom ter ročno zašijemo odprtino. Zvezdici prišijemo gumb in izdelamo trakec za obešanje.