Krojaška lutka | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Krojaška lutka

Filter


Če se ukvarjate s šivanjem oblačil boste slej kot prej potrebovali krojaško lutko. Lutke so primerne tako za začetnike kot izkušene šivilje. Lutka vam olajšala delo tako pri sami izdelavi oblačila ali pri popravkih. S krojaško lutko je pot do profesionalnega izgleda izdelka veliko lažja in hitrejša.

Krojaška lutka je sestavljena iz telesa z nastaljivimi kolesci s katerimi ločeno nastavimo mere pri prsih, pasu in bokih. Prevleka iz pene in najlona pa nam omogoča enostavno označevanje s kredo ali bucikami. Nastavimo lahko tudi telesno višino in širino vratu. Na kovinskem stojalu je metrična skala za označevanje dolžine krila.




Pri ustvarjanju oblačil se včasih zgodi, da nismo preveč prepričani kako bo oblačilo izgledalo, ko ga bomo oblekli. S krojaško lutko je teh dilem konec. Omogoča nam, da vidimo kako bo izgledal naš vratni izrez, lažje določimo pozicijo gumbov ali žepov, omogoča nam tudi ogled in pravilno namestitev hrbtnega dela izdelka, kar je skoraj nemogoče narediti na sebi. Zlahka preverimo, če je oblačilo nekje preozko, čudno visi ali se guba. Možnosti za delo z lutko je veliko.

Lutke so na voljo v različnih velikostih. Razdeljene so v tri kategorije:

Ženske lutke (XS, S, M in lutka za močnejše postave)




Moška lutka



Otroška lutka



Našo ponudbo krojaških lutk najdete na povezavi: KROJAŠKA LUTKA