Traka za spajanje međupostave

Traka za spajanje međupostave

Filter




Srednji sloj bilo kog pačvork proizvoda je međupostava. Već smo pisali više o vrstama međupostava i kako ih koristiti u blog prilogu PAČVORK MEĐUPOSTAVE. Vremenom nam se nakupe ostaci međupostava koje možemo iskoristiti za izradu manjih proizvoda ili ih međusobno povezati trakom za
spajanje međupostave i tako napraviti proizvoljnu veličinu međupostave koja odgovara našem proizvodu.







Svetski poznata kvilterka, autorka mnogih knjiga o pačvorku, dizajnerka tkanina i pionirka u svojoj oblasti, Marti Michell, ostavila je svoj trag u zajednici ljubitelja pačvorka kao jedna od vodećih kreatorki i učiteljica ove grane šivenja. Pod brendom From Marti Michell ponudila je tržištu niz specijalnih lenjira i šablona, pomoću kojih možemo na jednostavan način da krenemo u krojenjetkanina za šivenje u raznim pačvork tehnikama. Traka za spajanje međupostava samo je jedna od ideja ove velike umetnice.

Traka je pogodna kako za ručno, tako i za mašinsko prošivanje jer ima nanos lepka koji se ne lepi za iglu. Traka je mekana i tanka, što je čini idealnom da igla lako prolazi kroz nju. Traku možete pronaći na linku: TRAKA ZA SPAJANJE MEĐUPOSTAVA


Korišćenje trake je veoma jednostavno. Odsecamo ostatke međupostave opsečemo ih i sastavljamo na kontakt. Preko kontakta postavimo traku sa lepljivom stranom nadole.






Prepreglamo preko tanjeg komada pamučne tkanine na srednjoj temperaturi. Prvo na jednoj a zatim i na drugoj strani međupostave.












Sastavimo bilo koji broj delova međupostave.

Međupostava je spremna za upotrebu u proizvodu koji je potrebno mašinski ili ručno prešiti. Više o prešivanju možete pročitati u blog prilogu:
PODMETAČ PREŠIVANJE