Prvi koraci pletenja (video)

Prvi koraci pletenja (video)

Filter

PRVI KORACI PLETENJA


Za sve Vas, koji želite da sami napravite unikatne pletene modne dodatke i kreativnu odeću, ovde je prikazan uvod u pletenje koji će Vam poslužiti da se prepustite stvaranju. Za pletenje nam je potrebno predivo i par igala. Postoje brojna prediva koja se razlikuju po sastavu, debljini i boji, što svim očaranim pletiljama nudi beskonačne mogućnosti pri kreiranju. Takođe postoje igle različitog oblika, dužine, debljine, izrađene od različitih materijala. Izbor pravih igala je vrlo jednostavan, obzirom da Vas na omotu svakog prediva proizvođač savetuje koju debljinu igala da izaberete za određena prediva. U našoj ponudi imamo širok izbor prediva i dodatne opreme, a i naše osoblje će Vas rado posavetovati pri izboru. 

Možete da nam se pridružite i na radionicama pletenja i heklanja gde ćete se u prijatnom druženju uvek opustiti i naučiti par novih poteza pletenja, a ujedno su pogodne kako za početnice, tako i za vas koje svoje igle koristite vrlo spretno.

Kada izaberemo pravo predivo i pravilne igle za njega, započinjemo sa prvim koracima. Namicanje odgovarajućeg broja petlji ili obmotaja u zavisnosti od projekta, leva i desna petlja. Ima više načina kako se započinje pletenje i kako se radi namicanje petlji. U video prikazu je jedan od njih. Bilo bi dobro da se za vežbanje odlučite za jednostavan projekat kao što je šal ili traka za kosu. Kasnije, kada postanete veštiji, možete da se prepustite čudesnim uzorcima.