Lutka slonić (video) | Liupka | Zaljubljeni u šivenje

Lutka slonić (video)

Filter

LUTKA SLONIĆ




Iako je slon najveća kopnena životinja, sa svojim velikim ušima i dugom surlom je jedna od najsimpatičnijih životinja. Zato je često i replicirana na krojačkim projektima. Svojim klincima i sami možete napraviti ovakve mekane igračke.

Za izradu slonića nam je potrebno: (FQ je oznaka za komad materijala približne veličine 50cm x 55cm)



- 1x FQ u boji A (za telo i zspoljašnji deo ušiju)
- 1x komad materijala u boji B veličine 10cm x 25cm (za unutrašnji deo ušiju)
- 2x dugme prečnika 1cm (za oči) Ukoliko je igračka namenjena mlađoj deci, preporučujemo iz bezbedonosnih razloga, da oči napravite cik-cak šavom.
- 1x traka 3cmx10cm u boji B (za rep)
- 1x komad sintetičkog punjenja u veličini 10cm x 25cm (za ušesa)
- punjenje

KROJENJE:



Komad materijala za telo preklopimo (licem na lice), nacrtamo kroj za oba dela tela i 1x za uši. Ukrojimo po nacrtanoj liniji.

ŠIVENJE:



Najpre uradimo uši i rep. Sastavimo punjenje za uši, materijal za unutrašnji deo uha i urojen komad uha za spoljašnji deo. Opšijemo , isečemo višak, višestruko isečemo dodatak materijala, uši obrnemo i prepeglamo. Traku za rep prepeglamo do polovine, zašijemo.

Između oba dela tela (telo i glava) na označeno mesto postavimo uši, sašijemo i prepeglamo. U slučaju, da se odlučite da oči ušijete cik cak bodom, sada je vreme za to.

Oba dela tela položimo licem na lice tako, da se potpuno poklapaju. Na označeno mesto stavimo repić. Ušijemo sa otvorom za obrtanje, više puta zasečemo dodatak materijala na krivinama, okrenemo i napunimo punjenjem. Otvor za punjenje zašijemo ručno. Prišijemo dugmiće za oči.