Šijemo lutku sovu (video) | Liupka | Zaljubljeni u šivenje

Šijemo lutku sovu (video)

Filter

ŠIJEMO LUTKU SOVU




Buljave sovice su jedan od najpopularnijih motiva za izradu različitih proizvoda. Ako vas sovomanija još nije uhvatila, sada je odlična prilika! Svoju sovu možete izraditi za samo sat vremena.

Potrebno nam je:



- Materijal u boji A 50cm x 55cm (za glavu i prednji deo krila)
- Materijal u boji B 50cm x 55cm (za stomak i leđa)
- 2x dugme prečnika 2cm (za oči)
- različite boje filca (za oči, kljun i zadnji deo krila)
- papir za izradu aplikacija
- punjenje

KROJENJE:

Iscrtamo kroj za glavu i stomak i isečemo po nacrtanoj liniji. Krila krojimo sa dodatkom za šav približno 0,75cm od nacrtane linije.





ŠIVENJE:



Šijemo ravnim šavom. Šavove učvrstimo. Prilikom sastavljanja delova lutke, koristimo stopicu koja se zove 1/4 "stopica ili pačvork stopica . Urezujemo u dodatak za šav tako da lutka i njeni delovi dobiju dobar oblik prilikom okretanja. Sašijemo liniju između glave i stomaka. Prepeglamo. Izradimo aplikaciju kljuna i očiju. Više o izradi aplikacija možete pronaći u našem postu na blogu - aplikacije. Aplikacije opšijemo šavom za aplikacije. Na lutku prepeglamo delove aplikacije preko pamučne tkanine. Prišijemo dugmad za oči. Materijal i filc za krila postavimo licem na lice, nacrtamo šemu 2x (kao u ogledalu),
sašijemo po nacrtanoj liniji i isečemo sa dodatkom za šav odprilike 0,5cm. Ravni deo krila ne šijemo jer cemo ih okrenuti kroz ovaj deo krila. Okrenemo krila, prepeglamo ih i postavimo ih na telo ispod glave. Prišijemo ih 2-3 mm od ivice. Urađen prednji deo lutke postavimo licem na lice na materijal za leđa. Šicemo u tri faze. Prvo spojimo bočne delove i glavu. Donji deo tela sašijemo sa otvorom za okretanje (ostavimo 5-8cm). Isečemo suvišni materijal leđa. Izradimo uglove, zasečemo v dodatak za šav i okrenemo lutku. Napunimo je punjenjem i ručno zašijemo otvor kroz koji smo je okrenuli.