Podmetač izrada završne trake (video)

Podmetač izrada završne trake (video)

Filter

PAČVORK PODMETAČ, IZRADA ZAVRŠNE TRAKE 



Po tradiciji, proizvod je gotov kada prišijemo traku koju nazivamo završna traka. U prvoj fazi šivenja trake na proizvod koristimo mašinu za šivenje, a u drugoj fazi traka se prišiva ručno.

PRIPREMA TRAKE:

Izračunamo obim proizvoda. Obimu dodamo + 20cm za prelome kod izrade uglova i džepa u koji ćemo sakriti kraj trake. Trake iskrojimo široke 5cm x širina tkanine. Ukrojimo ih onoliko koliko nam je potrebno za čitav obim proizvoda sa dodatkom. Prema postupku prikazanom na snimku, izradimo jednu dugačku
traku, koja se na početku odseče pod uglom od 45 °. Prepeglamo početnu ivicu trake i prepeglamo celu traku na pola.

PRIŠIVANJE TRAKE: 

Prišivanjem trake na proizvod, počinjemo na jednoj od stranica proizvoda. Prišivamo je sa dodatkom za šav 0,75cm od ivice proizvoda. Početni deo trake (oko 10cm) prišijemo tako (otvorena traka) kako bi se napravio džep u koji ćemo na kraju sakriti kraj trake. Kada je džep gotov, nastavimo sa šivenjem od tačke gde se džep završava. Šijemo stranicu po stranicu. Na svakoj stranici prekidamo sa šivenjem 0,75cm od ivice. Šav učvrstimo. Izradimo ugao. Na sledećoj stranici počinjemo šivenje na vrhu (šav učvrstimo) i ponovimo postupak. Kada opšijemo celi proizvod i napravimo sva četiri ugla odsečemo višak trake i 'sakrijemo' je u džep. Traku na poleđinu proizvoda prišijemo ručno sa skrivenim šavom.