Ručno šivenje | Liupka | Zaljubljeni u šivenje

Ručno šivenje

Filter

RUČNO ŠIVENJE ili ENGLISH PAPER PIECING



Ručna izrada čudesnih pačvork komada je najstarija tehnika, koja je još uvek u upotrebi i brojni ljubitelji te krojačke umetnosti se zalažu za to, da je pravi qvilt samo ono što je ručno urađeno od početka do kraja.

Za izradu komada u toj tehnici će vam svakako biti potrebno mnogo više vremena nago kod šivenja uz pomoć moderne mašine za šivenje međutim, taj rad je jako opuštajući a od rezultata zastaje dah. Brojni dezeni nude beskonačno mogućnosti za Vaš komad. Moguće da je omiljeni oblik za rad šestougao i cvetni dezeni (fotografija gore desno).

U nastavku ćemo Vam predstaviti različite dezene i načine ručnog šivenja pačvork komada. Osnova svega je, da materijal najpre pričvrstimo za papirnu osnovu (fircanje), da da dobije željeni oblik a, potom delove prišijemo sitnim bodom. Kada je pojedinačan element okružen drugim delovima sa svih strana, onda možemo da uklonimo papir.

Sve što nam je potrebno za rad je materijal, papir, makaze, konac i igla sa oštrim vrhom. Udoban kauč i prijatna muzika neće biti višak.