Ceger (video) | Liupka | Zaljubljeni u šivenje

Ceger (video)

Filter

CEGER


Još uvek nosite plastične kese? Ceger je mnogo bolji izbor i dok trepnete, vaša torba će biti gotova. Mi smo našu napunili časopisima i ponećemo je na radionicu kod Liupke. Više o događajima kod Liupke pročitejte ovde https://www.liupka.com/rs/Kursevi



Od pamučnog platna ukrojimo 2x pravougaonik veličine 40cm x 55cm za torbicu i 2x trake 10cm x 55cm za ručke. Veličina torbice i ručke su prilagodljive u odnosu na Vaše želje i potrebe.

Izrada:

Trake za ručke pripremimo tako, što obe krajnje stranice prepeglamo 1cm i napravimo širok pregib. Traku prepeglamo na pola i prišijemo nekoliko milimetra od ivice sa obe strane. Pravougaonike za ceger položimo licem na lice i opšijemo sa otvorom na jednoj kraćoj stranici. Na mašini izaberemo overlok bod i sa njim obradimo ivice. Ceger obrnemo i gornju ivicu prepeglamo sa pregibom 1cm. Tako pripremljenu ivicu preklopimo još jednom za 3cm, prepeglamo. Markerom za tekstil označimo gde želimo da namestimo ručke. Na našem projektu su 5cm od ivice cegera. Ručke stavimo u pregib, pričvrstimo špenadlama i prišijemo. Za lepši izgled i bolju funkcionalnost ručke zaokrenemo i prišijemo ih na gornju ivicu cegera.