Dečiji peškir za putovanja (video)

Dečiji peškir za putovanja (video)

Filter
DEČIJI PEŠKIR ZA PUTOVANJA




Dečiji peškirić koji možete sklopiti je vrlo praktičan, obzirom da možemo jednostavno da ga spakujemo i da nam uvek bude pri ruci, kada nam je potreban. Sa jedne strane je prijatan pamuk, a sadruge strane mekan frotir. Celokupnom izgledu dobrinosti izbor boja i simpatična aplikacija, koja mu daje lični pečat.

Materijal, koji smo izabrali za osnovu je pastelno roze boje.

Potrebno nam je:

- Frotir 1x (50cm x 60cm) i 1x (20cm x 25cm)
-Pamučni materijal 1x (50cm x 60cm) i 1x (20cm x 25cm)
- ostaci materijala za aplikaciju i aplikacijski papir
- jež traka ( za zatvaranje)

Postupak izrade:





Od manjih komada materijala i frotira ukrojimo oba krojna dela za poklopac. Na delu od frotira na označeno mesto prikazano na kroju prišijemo polovinu jež trake, a na delu od materijala izradimo omiljenu aplikaciju.
Poklopac položimo licem na lice, opšijemo (dalji ravni deo ostane otvoren), više puta zasečemo ostatke šava, da projekat dobije lepši oblik, obrnemo, prepeglamo i ukrasno opšijemo.
Drugi deo jež trake prišijemo na veći komad materijala, na sredinu, 5cm od donje ivice. Frotir položimo licem odozgo i na sredinu duže stranice položimo poklopac. Preko njega položimo jednak komad materijala licem odozgo in opšijemo tako, da na donjoj strani ostavimo približno 15cm otvor za obrtanje. Opšiven peškir obrnemo, prepeglamo i opšijemo u celini. Tako istovremeno zašijemo otvor kroz koji smo naš projekat obrnuli. Peškirić složimo i zatvorimo poklopac.

Za sve Vas, koji želite da naučite ovakve i slične projekte ili želite da nadogradite Vaše znanje, pozivamo Vas na naše kurseve i radionice. Više o tome pogledajte na: https://www.liupka.com/rs/Kursevi