Kako sašiti dečije ćebence | Liupka | Zaljubljeni u šivenje

Kako sašiti dečije ćebence

Filter



Komšije su dobile bebu i ne želite da idete u posetu praznih ruku ili biste samo želeli da razveselite svoje dete. Ćebence od vafla je poklon koji možete brzo i jednostavno napraviti i koji će svakoga razveselitii. Slatki dečiji printovi na materijalu dodaju tačku na i.


Potrebno nam je:

Vafel i puplin tkanina u količini koja zavisi od veličine proizvoda koji želimo da napravimo. Mi smo sašili ćebence veličine 80 cm x 80 cm i za ovo nam je bilo potrebno 80 cm puplin tkanine i 100 cm vafel materijala. Pored materijala potrebni si nam još konac, makaze i štipaljke.





Materijal pre upotrebe obavezno operemo. Vafel se skuplja do 20 % i tu informaciju treba uzeti u obzir prilikom kupovine. Posle pranja omekša i postane još prijatniji na dodir. U veš mašini se ivice vafel tkanine mogu izresati, pa vam preporučujemo da ga pre pranja opšijete overlok bodom.



 Neopran materijal / Opran materijal

 

KROJENJE


Od puplina i vafel materijala iskrojimo dva kvadrata veličine 80 cm x 80 cm


ŠIVENJE

Materijal postavimo licem na lice, pričvrstimo štipaljkama i prošijemo ostavljajući otvor za okretanje (15 cm), na jednoj od stranica.








Okrenemo.

Otvor za kretanje zašijemo uz ivicu proizvoda.

Proizvod opšijemo 1 cm od ivice. Prilikom šivenja preporučujemo upotrebu stopice sa gornjim transperterom. Ako stopice nemate među dodatnim priborom vaše šivaće mašine, možete je dokupiti ili šiti sa smanjenim pritiskom stopice.