Sašijmo kutiju od materijala (video)

Sašijmo kutiju od materijala (video)

Filter



Ne znate gde da pospremite svoj materijal, predivo i drugu opremu za kreativni rad? Imamo rešenje za vas! Sašijte svoju kutiju od materijala. Kutija od materijala se takođe može koristiti za čuvanje odeće ili kao lep, korisni dodatak za kupatilo.

Potrebno nam je:

- 50cm materijala za spoljašnji deo
- 50cm materijala za unutrašnji deo
- 1m lepljive postave



KROJENJE:

Od materijala za spoljašnji deo , materijala za unutrašnji deo i postave iskrojimo po dva kvadrata veličine 45cm x 45cm. Na svim delovima isečemo uglove koji mere 10cm x 10cm. Materijal za spoljašnji deo kutije učvrstimo postavom. Lepljivu stranu postave stavimo na naličje materijala. Peglamo po licu materijala i pritom koristimo paru.

ŠIVENJE:



Za šivenje smo koristili stopicu A. Šavove učvrstimo. Materijal za spoljašnji deo postavimo licem na lice. Sašijemo stranice i dno. Materijal za unutrašnji deo postavimo licem na lice. Sašijemo stranice , dno sašijemo sa otvorom kroz koji cemo okrenuti proizvod. Veličina otvora je približno 15 cm. Na oba dela (spoljašnjem i unutrašnjem) izradimo uglove. Pri tom pazimo da se nam šavovi podudaraju. Okrenemo unutrašnji deo kutije i umetnemo ga u spoljašnji deo kutije tako da se šavovi podudaraju. Delove spojimo špenadlama i opšijemo gornju ivicu. Okrenemo kutiju, prepeglamo gornju ivicu i opšijemo je ukrasnim šavom. Sašijemo otvor kroz koji smo okrenuli kutiju. Gornju ivicu kutije zavrnemo i napunimo je stvarima prema našim željama.