Šijemo bundevu | Liupka | Zaljubljeni u šivenje

Šijemo bundevu

Filter



Pozdravljamo jesen i u skladu sa tim možemo ukrasiti i dom. Bundeve su popularan jesenji dekor i zašto je ne bi sašili od tkanine. Možemo koristiti različite materijale kao što su pamuk, džins, filc i slično. Mi smo izabrali somot. Preporučujemo upotrebu materijala koja ne sadrži elastin, jer bundeva sadrži punjenje i elastični materijali se teže oblikuju.


Potrebno nam je:





- materijal za bundevu
- filc za lišće
- makaze
- punjenje
- konac
- kanap
- dekoracija

KROJENJE

 Kroj za izradu bundeve možete preuzeti ovde: BUCA_KROJ_LIUPKA

Od materijala iskorojimo šest delova bundeve po kroju, od filca iskrojimo tri lista i krug. Na zadnji deo materijala prenesemo oznake koje su dodirne tačke šavova.






Po želji koncem za vez izvezemo vene. Više o ručnom vezenju možete pročitati u prilogu na našem blogu: VEZENJE NA PLATNU







ŠIVENJE


Delove bundeve postavimo licem na lice i sastavimo ih od vrha do dodirne tačke na kroju. Sastavimo po tri dela, a zatim ih povežemo u celinu.










Bundevu okrenemo i napunimo punjenjem. U sredinu bundeve umetnemo komad palice. Na gornjoj ivici otvora provučemo konac, bundevu dobro zatvorimo i oblikujemo tako da dobije lep oblik.









Za lepši izgled bundevu ukrasimo kanapom.









Krug od filca toplim lepkom zalepimo na dno bundeve da prekrije sredinu. Listove zalepimo ili prišijemo oko palice. Po želji bundevu još dodatno ukrasimo. Mi smo joj dodali zvončiće, rafiju i žicu.