Šivenje unutrašnjeg džepa | Liupka | Zaljubljeni u šivenje

Šivenje unutrašnjeg džepa

Filter



Kada pogledate model odevnog predmeta koji želite da sašijete, da li odustanete jer niste sigurni kako napraviti džepove? U ovom prilogu ćemo prikazati izradu dve različite vrste džepova i sugurni smo da će vas lakoća izrade iznenaditi.

Za prikaz izrade unutrašnjih džepova odabrali smo veličinu džepa 10 cm. Mere džepova možete prilagoditi svojim željama.






Prvo pređimo na planiranje postavljanja džepova. Na mestu gde želimo da napravimo džep,  markerom za materijal iscrtamo liniju. Duž ove iscrtane linije biće otvor džepa. Od te linije odmerimo 5 cm što će nas usmeriti gde treba da postavimo komad materijala za unutrašnji džep. Izmerimo širinu otvora na džepu i veličinu džepa. U našem primeru je veličina otvora na džepu 10 cm, za izradu džepa upotrebili smo komad materijala veličine 20 cm x 30 cm. Materijal za džep postavimo licem na lice materijala našeg proizvoda. Prikazan je postupak izrade dve različite vrste džepova.


DŽEP A








DŽEP B









Na džepovima izradimo otvor bilo koje dužine i širine 1,5 cm. Širinu otvora prilagodimo našim željama.Postupak izrade otvora za izradu džepa već smo prikazali u našem blog prilogu: ŠIVENJE DŽEPA SA RAJSFERŠLUSOM. Za lakše razumevanje možete pogledati video prikaz. Izrada otvora i završetak za oba džepa su isti kao što je prikazano u videu. Razlika u izradi pojedinačnog džepa je samo u međufazama izrade što smo prikazali slikovnim prikazom.


DŽEP A i B















U nastavku su prikazi za modele džepa A i B koji se razlikuju po izgledu.

DŽEP A

Na materijalu unutrašnjeg džepa napravimo pregib koji dopire do gornje ivice otvora. Prepeglamo.









DŽEP B

Na materijalu unutrašnjeg džepa napravimo dva pregiba koji dopiru do sredine otvora. Prepeglamo.





DŽEP A i B

Na oba modela džepova sasvim uz ivicu opšijemo otvor.











DŽEP A i B

Džepove završimo izradom unutrašnje kese.