Uskršnji džep za pribor za jelo

Uskršnji džep za pribor za jelo

Filter



U danima kada se proleće budi, misli nam beže na uskrnšnje praznike. Dom ponovo dobija svečani izgled, sunce sija kroz prozore a trpeza je bogato postavljena. Sa nama možete sašiti uskršnju dekoraciju u kojoj ćete poslužiti pribor za jelo.


Potrebno nam je:





- pamučni materijal
- međupostava
- samoizbrisivi flomaster
- privremeni lepak u spreju
- makaze
- konci
- špenadle ili štipaljke


Od kartona napravimo kroj. Prvo nacrtamo krst, odmerimo vrednosti u centimetrima, kao što je  prikazano na fotografiji i povežemo linije u ovalni oblik. Za džep uzimamo u obzir samo donji deo kroja.







Od pamučnog materijala iskrojimo 2x pravougaonik približne veličine 20 cm x 30 cm za osnovu i 2 x  kvadrat približne veličine 20 cm x 20 cm za džep.

Od međupostave iskrojimo 1 x pravougaonik veličine 20 cm x 30 cm za osnovu i 2 x kvadrat približne veličine 20 cm x 20 cm za džep.


Na licu materijala za osnovu i džep, privremenim flomasterom isctramo kroj. Lice materijala za džep ukrasimo po želji. Mi smo se poigrali aplikacijama. Više o izradi aplikacija možete pronaći ovde: APLIKACIJE


Materijal leđnog dela, podlogu i lice proizvoda zalepimo privremenim lepkom u spreju. Više o pripremi za prešivanje, prešivanju i upotrebi spreja možete pronaći ovde: PODMETAČ PRIPREMA ZA PREŠIVANJE, KVILTING

Sva tri sloja zalepljena, zajedno prešijemo po želji. Mi smo se poigrali prešivanjem u linijama i slobodnim vezom.









Oba dela džepa za pribor za jelo isečemo po kroju. Na vrh džepa prišijemo paspul traku. Možemo koristiti klasičnu paspul traku ili je možemo napraviti sami. Više o izradi trake možete pročitati ovde: PODMETAČ IZRADA ZAVRŠNE TRAKE












Džep postavimo na osnovu, preporučujemo upotrebu štipaljki. Na osnovu džep prišijemo uz samu ivicu.






Džep za pribor za jelo završimo sa paspul trakom. Da bi se traka lepše prilagodila ovalnom obliku zasečemo nekoliko puta u dodatak za šav.