Zaštitna maska od pamučnog žerseja

Zaštitna maska od pamučnog žerseja

Filter



Udobna maska napravljena od pamučnog žerseja koja nam može poslužiti i kao marama ili traka za kosu.

Kod kuće napravljena pamučna maska je periva i namenjena je višestruki upotrebi. Kod nošenja maske moramo slediti uputstvu za nošenje i održavanje. Maska mora biti pripijena uz lice i da naleže na nos. U džep maske umetnemo papirnatu  maramicu, salvetu i slično koji zamenjuju filter. Maska posle upotrebe, koja ne bi trebalo da duža od dva sata pravilno skinemo sa lica i ju odvojimo od ostalog veša. Masku operemo na najmanje 60 ° i suvu dobro prepeglamo sa parom.

Maska je izrađena od pamučnog žersej materiala. Za proizvod možete upotrebiti pamučni žersej koji možete pronaći u našoj ponudi metraže. Pre svega materijal treba da bude pogodan kako bi mogao da se pere na zadovoljavajućem temperaturi. Material prvo operemo da se skupi.


Potrebno je:




- pamučni žersej
- konac
- žica


POSTUPAK IZRADE


1. Iskrojimo komad materijala veličine 50cm x 40cm. Po želji možete masku prilagoditi širem licu i promeniti širinu (50cm - 55cm). Iskrojimo džep za filter veličine 10cm x 20cm.

2. Džep obendlamo u potpunosti, na komadu materijala za masku obendlamo obe duže strane (50cm). Koristili smo overlok mašinu za šivenje. Ako nemate ovu mašinu, možete odabrati jedan od overlok bodova na običnoj mašini za šivenje.


 


3. Materijal za masku presavijemo po dužini da pronađemo sredinu. Na unutrašnju stranu materijala postavimo džep tako da je od gornje strane odmaknut približno 3cm. Prišijemo obe duže strane. Za šivenje smo upotrebili elastični trostruki bod. Ako vaša mašina nema takav bod možete ga zameniti sa jednim od elastičnih bodova na vašoj mašini ili upotrebite cik cak bod. Sasvim uz ivicu materijala koristeći cik cak bod prišijemo i žicu.








4. Materijal za masku presavijemo (licem na lice) i zašijemo stranice.





5. Proizvod okrenemo i porubimo gornji i donji otvor (1cm pregib). Preporučujemo upotrebu elastičnog boda.








Masku možemo nositi kao maramu ili kao traku za kosu.