Skraćivanje farmerki sa originalnom ivicom

Skraćivanje farmerki sa originalnom ivicom

Filter



Pri kupovini pantalona obično ne pronađemo takve koje nam odgovaraju po dužini. Skraćivanje pantalona samo po sebi nije veoma zahtevan zadatak. Pantalone probamo, izmerimo željenu dužinu i napravimo porub. Preporučujemo da ih probate uz obuvene cipele uz koje ćete ih nositi. Kada skraćujemo farmerke, njihov izgled je mnogo lepši ako zadržimo prvobitnu ivicu.


POSTUPAK SKRAĆIVANJA FARMERKI SA ORIGINALNOM IVICOM

1. Pantalone probamo, podvrnemo nogavicu na željenu dužinu i izmerimo dužinu između ivice pantalona i originalne ivice. U našem slučaju, dužina je 6cm.





2. Podelimo izmerenu dužinu sa dva i odvijemo nogavicu za pola. U našem slučaju, to je 3cm.





3. Na mašinu za šivenje namestimo stopicu za šivenje rajsferšlusa. Ova stopica će nam omogućiti da se lepo približimo originalnoj ivici. Nogavicu prošijemo sasvim uz originalnu ivicu.





4. Višak materijala odsečemo oko 1cm od originalne ivice.





5. Odrezani deo nogavice je potrebno opšiti da bi se sprečilo osipanje materijala. Opšijemo ga overlock bodom ili cik cak bodom. Za lakše opšivanje na mašinu namestimo stopicu F.








6. Nogavicu odvrnemo i izradimo još poslednji šav koji je neophodan da se odrezani dio ne odvija. Šijemo sasvim uz rub, sa koncem koja se savršeno uklapa u boju farmerke.








Ovim načinom skraćivanja zadržali smo originalu ivicu farmerki. Sasvim jednostavno!