Krojačka lutka | Liupka | Zaljubljeni u šivenje

Krojačka lutka

Filter



Ako se bavite šivenjem odeće, trebaće vam pre ili kasnije krojačka lutka. Lutke su pogodne za početnike kao i za iskusne švalje. Lutka će vam olakšati izradu odeće ili prepravke. Sa krojačkom lutkom, put do profesionalnog izgleda proizvoda je mnogo lakši i brži.

Krojačka lutka sastoji se od tela sa valjcima za podešavanje mera, kojima možemo odvojeno podesiti mere grudi, struka i kukova. Presvlaka od pene i najlona nam omogućava lako obeležavanje kredom ili špenadlama. Takođe možemo namestiti i telesnu visinu i širinu vrata. Metalna osnova ima metričnu skalu za obeležavanje dužine modela.




Kada se stvara odeća ponekad se dešava da nismo sigurni kako će izgledati kada je nosimo. Sa krojačkom lutkom ta je dilema gotova. Omogućava nam da vidimo kako će izgledati naš vratni izrez, lakše utvrdimo položaj dugmadi ili džepova, omogućava nam pregled i pravilno umeštanje leđnog dela odeće, što je skoro nemoguće uraditi na sebi. Lako možemo da proverimo da li je odeća negde preuska, da li čudno visi ili se savija. Mogućnosti za rad sa lutkom su velike.

Lutke su dostupne u različitim veličinama. Podeljene su u tri kategorije:

Ženske lutke (XS, S, M i lutka za jaču građu)





Muška lutka





Dečija lutka




Naš asotriman krojačkih lutaka možete pronaći na linku: KROJAČKA LUTKA