Makaze | Liupka | Zaljubljeni u šivenje

Makaze

Filter
MAKAZE




Makaze su sigurno jedan od najbitnijih alata za šivenje. Bez ne samo dobrih, nego odličnih jednostavno ne ide!

U našoj ponudi možete naći različite vrste makaza, različitih proizvođača za različite primene.

Istakli smo vrhunske makaze Fiskars i baš o njima će danas biti reči.

Širom sveta su među najomiljenijima već četiri decenije, tako da su Fiskars makaze sa narandžastom drškom postale dizajnerski zaštitni znak i ikona. Danas je njihov izbor širi nego ikada i zato možete biti bez brige. Bez obzira na vaš izazov za sečenje mi imamo prave makaze za vas.

1967 godine je Fiskars napravio revoluciju u svetskom pogledu na makaze. Ne samo da su makaze sa narandžastom ručkom bile mnogo lakše od drugih, udobnije i jednostavnije za upotrebu, već su nudile i neverovatan uspon u kvalitetu sečenja. Od tada je prodato više od milijardu Fiskars makaza po celom svetu.



Danas su te makaze omiljene po celom svetu. Pre svega zbog njihove sposobnosti odličnog sečenja i legendarnog veka trajanja. Sečivo od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika daje moć sečenju, seku debele i višeslojne materijale i ergonomske ručke nam nude dodatanu udobnost i kontrolu kod sečenja. Šraf na sečivu se može podešavati i na taj način se poboljšava sposobnost sečenja.

Da li ste znali da postoje makaze za desnoruke, a i za levoruke?



Da makaze mogu da seku i cik-cak?



Da ih jednostavno oštrimo oštračem za makaze i opet seku oštro?





Da postoje makaze na sklapanje? Zbog svoje veličine možemo da ih jednostavno odložimo u torbicu ili da ih nosimo kao privezak za ključeve.





I makaze za brzo rezanje konca? Da, svakoj krojačici su neophodne :) Male makaze sa oprugom i špicastim krajem za jednostavno i brzo sečenje. Idealno za paranje, sečenje viška konca i slično.



Da li znate zašto se koriste mikro-tip makaze? Za sečenje u dodatak za šav kod svih krivina, kod izrade lutki, za pačvork tehiku i kvilting i slično potrebne su nam makaze koje seku u samom vrhu sečiva. Brzo i efikasno. I te makaze su idealne za takav oblik sečenja!



Tko god se navikne na višenamjenske softouch makaze postane razmažen. Opruga i softtouch ručka omogućavaju jednostavno i udobno sečenje. Šraf na sečivu omogućava podešavanje napona između sečiva, dugme za sklapanje pomaže kod jednostavnijeg i bezbedijeg zatvaranja. Duga sečiva služe za duge neprekidne rezove.