Kako odabrati overlok šivaću mašinu

Kako odabrati overlok šivaću mašinu

Filter




Kada birate overlok mašinu morate obratiti pažnju na nekoliko stvari, kako na njegova tehnička svojstva tako i na kvalitet mašine. Dobro je što se overlock mašine međusobno ne razlikuju mnogo u funkcionalnosti kao što je slučaj sa običnom mašinom za šivenje, pa će vam biti mnogo lakše da odaberete pravi model za sebe.

Prilikom odabira prave overlok mašine za vas, veoma je važno da ima jednostavno uvlačenje konca, pokretni nož koji omogućava podešavanje širine sečenja, podesivu dužinu bodova, dobru mehaničku regulaciju zategnutosti konca, veliku snagu motora i različite programe šivenja. Overlok mašine proizvođača Elna nude sve navedeno, pored toga je unutrašnjost mašine u potpunosti napravljena od metalnih delova, što je kod mašina veoma važno. Dobra overlock mašina napravljena je za svakodnevnu ličnu upotrebu i služiće vam dugi niz godina ako ćete pravilno brinuti o njoj i naučiti da je pravilno koristite.





Mašinu je mudro kupiti u specijalizovanim prodavnicama mašina za šivenje, gde ćemo moći da vam damo pravi savet kako bi bili zadovoljni kupovinom. Kod kupovine Elna overlock mašine nudimo vam 5 godina garancije. Elna je najprodavanija marka šivaćih mašina u Srbiji i jedna od najkvalitetnijih marki šivaćih mašina na svetu.



U Liupki smo obezbedili dobru servisnu mrežu kao i potrebne rezervne delove. Prilikom kupovine dobićete i kupon za popust od 40% prilikom upisa na kurs šivenja. Priložena su kvalitetna uputstva koja smo podržali objavama na blogu i video zapisima o upotrebi mašine. U ponudi imamo i dodatnu opremu.




Preporučujemo da odaberete mašinu koja je pogodna za šivenje različitih materijala poput žerseja i futera, pamučnih tkanina, džinsa, svile, trikotaže i drugih. Takva mašina ima 4 konca i dve igle. Pomoću nje možete istovremeno da sastavljate i opšivate, samo opšivate, pravite nabore i ukrasne šavove ili završne šavove.

Zašto vam ne savetujemo kupovinu polovne ili jeftine mašine

Kada kupujete polovnu mašinu uvek postoji sumnja u to da li je prethodni vlastnik pravilno rukovao mašinom i brinuo se o njoj odgovorno. Ako se konac lako provlači kroz zatezne diskove je to siguran loš znak. Moguća su i oštećenja noževa do kojih može doći ako njima pređete preko nekog tvrdog predmeta poput igle ili špenadli. Overlok mašina mora raditi besprekorno kako bi izradila pravilan lančani bod.

Jeftinije mašine imaju uglavnom plastične unutrašnje delove. Zbog loših opruga i pločica u regulatoru zategnutosti, javljaju se problemi kod podešavanja zategnutosti konca i teško postižemo pravilnu tategnutost, što osigurava lep šav na tkanini. Sama zategnutost takođe može popustiti tokom šivenja, što će prouzrokovati vaše prilično loše raspoloženje. Takođe biste trebali razmotriti servisnu podršku i dostupnost rezervnih delova, kao i mogućnost kupovine dodatne opreme kada kasnije poželite da napravite lepše i naprednije šavove i ukrase ili zamenite istrošeni deo. Ovo često kod najjeftinih mašina na tržištu nećete dobiti, stoga je vredno razmisliti da li se uprkos niskoj ceni takva kupovina na kraju isplati jer kad se pojave problemi ili nastupe kvarovi mašina može brzo postati skupa ili čak izgubljena investicija.

 

Ponudu Elna overlok mašina za šivenje možete naći na linku: OVERLOK MAŠINE ZA ŠIVENJE