Šta je overlok šivaća mašina (video)

Šta je overlok šivaća mašina (video)

Filter
OVERLOK MAŠINA ZA ŠIVENJE





Overlok je odličan pratilac vaše mašine za šivenje, posebno ako želite da svoje šivenje podignete na profesionalni nivo.

Overlok mašina za šivenje ne može zameniti uobičajenu kućnu mašinu za šivenje, jer s njom ne možete izvoditi brojne funkcije, kao što su na primer izrada rupica, šivenje ravnih, cik - cak ili aplikacijskih bodova, ukrasnih bodova, šivenje rajsferšlusa i slično. Uobičajene mašine za šivenje takođe nude i funkciju overlock boda i pogotovo elektronske mašine ga izrađuju vrlo kvalitetno. Međutim, one ne mogu zameniti overlok mašinu, jer nemaju diferencijalni transporter koji bi sašio elastične materiale bez nabiranja i nemaju ugrađen nož koji materijal odsece kako bi ivice bile lepo obrađene.






Po definiciji overlok je posebna mašina koja se koristi za porubljivanje neobrađenih ivica tkanine. To sprečava osipanje materijala i lepu obradu ivica. U jednom koraku materijal ujedno šije i porubljuje. Overlok takođe odseca višak materijala i sve to izvodi u samo jednom koraku.Svi koji se bave izradom odeće biće impresionirani ovom mašinom.





Ako još uvek niste sigurni kako izgleda šav napravljen overlok mašinom možete to jednostavno proveriti tako tako što okrenete jednu od svojih elastičnih majici i proverite šavove kojima je majica napravljena.





Većina overlok mašina ima uvučenih četiri konca, od kojih dva prolaze kroz jedan par igala. Za šivenje sa overlokom koristimo obične poliesterske konce isto kao kod obične mašine za šivenje. Mašina takođe ima i mogućnost podešavanja diferecijala što sprečava istezanje elastičnih materijala, zadržava oblik i elastičnost pletiva.

Činjenica je da je overlock vrlo korisna mašina i šivenje sa njom ima mnogo prednosti. Pletiva, elastični materijali i brojne druge tkanine šije ko od šale. Brza je i efikasna. Šavovima dodaje elastičnost i proizvodi napravljeni uz pomoć ove mašine su izdržljivi. Veoma je jednostavna za upotrebu i brzo ćete naučiti kako da je upotrebljavate.





U našoj ponudi možete pronaći overlok mašine renomiranog brenda Elna. Možete birati između različitih modela mašina. Među najpopularnijim su modeli Elna 664 PRO sa dvanaest različitih bodova i model Elna 864air, koji je pored mnoštva bodova opremljen i novim automatskim vazdušnim provlačenjem gornjeg i donjeg konca.

Našu ponudu proverite ovde: OVERLOK MAŠINE ZA ŠIVENJE

Kod kupovine mašine za šivenje Elna dobićete kupon za popust od 40% kod upisa na kurs šivenja!