Stopica za automatsku rupicu (video)

Stopica za automatsku rupicu (video)

Filter



Rupicu na proizvod obično izradimo na kraju projekta, kada je sve drugo već završeno. Često smo zabrinuti da ćemo sa loše izrađenom rupicom pokvariti izgled celog proizvoda. Strah je potpuno suvišan, obzirom na to da nam mnogi modeli mašina za šivenje nude izradu automatskih rupica.

Postoji nekoliko vrsta rupica, kao što su pravougaone rupice, koje se koriste na srednjim i teškim materijalima i jedne su od najkorišćenijih na različitim proizvodima za šivenje. Polukružne rupice su pogodne za tanke i srednje debele tkanine, posebno za bluze i dečiju odeću. Rupice za fine materijale, zaokružene sa obe strane, pogodne su za svilu i slične proizvode. Na raspolaganju su i okaste, rastegljive, paspulirane i druge rupice. Broj različitih automatskih rupica se razlikuje u zavisnosti od modela mašine za šivenje. U našoj ponudi možete pronaći širok asortiman mašina sa kojima će vam šivenje rupica biti samo zadovoljstvo.

Upotreba stopice za automatske rupice je vrlo jednostavna. Veličina rupice se automatski određuje postavljanjem dugmeta u ležište za dugme na zadnjoj strani stopice. Prilikom izbora rupice potrebno je izvući polugu za rupice. Ona će odrediti veličinu rupice u skladu sa postavljenim dugmetom i izabranim oblikom rupice. Preporučujemo da uvek izradite rupicu na komadu otpadne tkanine. Uzorak će vam pomoći da odredite poziciju dugmeta na proizvodu. Kod šivenja rupica za dugme na rastegljivim i finim materijalima, materijal podložimo stabilizatorom.

Pritiskom na taster gore/dole namestimo konac. Konac izvučemo u levu stranu. Spustimo stopicu i izvučemo polugu. Rupica za dugme se šije automatski u redosledu šavova. Kada završimo, mašina se zaustavlja sa iglom u gornjem položaju. Ako mašina ima automatsko sečenje konca pritisnete taster za sečenje ili izvucite proizvod i isecite nit pomoću makaza.



Sve što je još potrebno uraditi je otvoriti rupicu. To uradimo tako što ćemo napraviti zarez pomoću paralice. Preporučujemo da zabodete špenadlu ispred mostića rupice pre nego što presečete otvor, da biste sprečili slučajno presecanje poprečnog šava.