Upotreba stopice za aplikacije (video)

Upotreba stopice za aplikacije (video)

Filter



Aplikacije su dodata vrednost sašivenih proizvoda, lepo ukrašavaju odeću ili dekorativni predmet za naš dom. Ponekad ih koristimo i da pokrijemo pocepani deo ili  sakrijemo fleku. Izrada aplikacije je jednostavna i nudi onoliko mogućnosti koliko imamo mašte.

Aplikacijski papir nam pomaže u izradi aplikacija. Više o izradi aplikacija možete pročitati na našem blogu: Aplikacije





Mnogi modeli šivaćih mašina u svom širokom izboru bodova nude i aplikacijski bod kojem možemo menjati dužinu i širinu. Dužinu i širinu boda prilagođavamo prema veličini pojediničnog dela aplikacije. Preporučujemo vam da napravite uzorak različitih podešavanja kako bi odabir pravog boda sledeći put kada šijete bio brži i lakši.





Prilikom kreiranja aplikacija preporučujemo upotrebu stopice za aplikacije. Budući da je otvorena, pruža nam lep pogled na aplikaciju koju šijemo. Tokom šivenja vodimo tkaninu tako da igla na desnoj strani ubada sasvim uz aplikaciju i aplikacijska stopica pomaže nam da to izvedemo vrlo precizno. Ako vaša mašina za šivenje nema ovu stopicu u svom osnovnom priboru možete je kupiti posebno.




Po pravilu, prilikom izrade aplikacijskog boda, bodove ne učvršćujemo na klasičan naćin šivenjem napred nazad ili upotrebom automatskogboda za zaključavanje. Umesto toga rađe biramo opciju vezivanja konca na naličju materijala. Ovako će izgled aplikacije biti mnogo lepši. Glavni pomoćnik u ovom zadatku nam je igla koja ima na kraju uha mali žleb, kroz koji provlačimo konac. Takva igla za ručno šivenje poznatija je pod imenom igla za slabovide.