Pogosta vprašanja

Filter

Šivalni stroji

Prikaži

Sem popoln začetnik. Kateri šivalni stroj mi priporočate?

Šivalni stroji se med seboj ne razlikujejo v tem, ali so za začetnike ali za uporabnike, ki z njimi že znajo delati. Kakovosten šivalni stroj vam bo ob pravilni uporabi služil 20 let ali več, tako da stopnja vašega trenutnega znanja ni pomembna.

Šivalni stroji se med seboj razlikujejo po kakovosti šivanja, številu programov, moči, velikosti delovne površine in še mnogih drugih funcijah. Zato je najbolj pomembno, kakšne projekte želite s strojem delati in kako udobno.

Če ste začetnik in o šivalnih strojih ne veste veliko, vam svetujemo, da obiščete eno izmed naših poslovalnic, kjer vam bomo z veseljem razkazali različne modele in vam pojasnili razlike med njimi. Če imate možnost, pa je seveda še najbolje, če obiščete enega izmed naših tečajev šivanja, poskusite delati na različnih modelih in se nato odločite za nakup.

Kakšna je razlika med navadnim šivalnim strojem, overlockom (opletilnikom) in iberdeckom (pokrivnim robilnikom)?

Klasični šivalni stroj uporabljamo za dekorativne šive, ravni šiv, gumbnice, aplikacije... Izbiramo lahko med mehanskimi in elektronskimi stroji. Elektronski se razlikuje od mehanskega v večjem številu gumbnic (avtomatskih) in vbodov ter boljšem elastičnem šivu.

Overlock uporabljamo za obšivanje in sestavljanje. Glavna prednost overlocka je, da lahko v enem koraku zašije, obšije in hkrati tudi odreže odvečno blago. Overlock je najbolj uporaben na raztegljivih materialih, saj se blago med šivanjem ne bo raztegnilo ali nabralo, ampak bo ostalo v enaki obliki kot pred začetkom šivanja. Z overlockom ni mogoče narediti gumbnice ali všiti zadrge.

Iberdeck je za hitro in enostavno robljenje raztegljivih materialov tako, da se na licu vidi enojni, dvojni ali trojni ravni šiv, na hrbtni strani pa verižica.

Kaj je vezilni stroj?

Ker stranke pogosto uporabljajo izraz vezilni stroj tudi za običajne šivalne stroje in overlocke, naj pojasnimo, kaj z vezilnim strojem mislimo mi. Vezilni stroj uporabljamo za to, da z njim na blago vezemo vzorce. Z njim ne delamo šivov. Vzorci so lahko zelo različni - od okrasnih grafičnih motivov, cvetja, živalic, napisov z lepimi okrasnimi črkami ipd. Blago vpnemo v vezilni okvir, na stroju izberemo pravilne nastavitve in stroj prične z delom. Z vezilnimi stroji ne moremo šivati, razen če gre za šivalno-vezilne stroje, ki imajo obe funkciji.

Ali so redni servisi pogoj za 5 let garancije pri šivalnih strojih Elna?

Ne, redni servisi niso pogoj za 5 let garancije. So pa ob pogosti uporabi šivalnega stroja redni servisi, ki zajemajo čiščenje in podmazovanje stroja, naš nasvet, saj bodo lahko precej podaljšali življenjsko dobo stroja. Priporočamo, da svoj stroj pripeljete na redni servis približno enkrat letno.

Ostali prodajni program

Prikaži

Pred časom sem pri vas naročila prejo za pletenje in kvačkanje, ali bom lahko še naročila isto barvo?

Preje za pletenje in kvačkanje razvrščamo v dva razreda: osnovne skupine in sezonske preje. Sezonske preje imamo v ponudbi le kratek čas, včasih le nekaj mesecev, včasih leto ali dve. Ta del ponudbe se spreminja zelo hitro tudi pri proizvajalcih, zato morate biti bolj pozorni na to, da naročite dovolj veliko količino posamezne barve. Osnovne skupine se sicer spreminjajo počasneje, vendar tudi niso popolnoma statične. Vsako sezono se zamenja kakšen artikel, pri ostalih pa nekaj barv. Poleg tega se lahko med seboj opazno razlikujejo tudi posamezne partije barvanj. Vsekakor je najbolj priporočljivo, da v primeru dvoma kupite malo več in po potrebi preostanek zamenjate za drug artikel ob naslednjem nakupu.

Dvakrat sem naročila modro barvo Hoooked Zpagetti, prejela pa sem zelo različna odtenka. Zakaj?

Iskanje prav določenega odtenka barve je problematično zlasti pri tej preji. Tu osnovna surovina ni izdelana prav za to prejo, ampak je preja izdelana iz ostankov blaga tekstilne industrije. Proizvajalec prejo uvršča v nekaj barvnih razredov, pri katerih se razpon odtenkov izrazito razlikuje. Mi jo razvrščamo nadalje v več barvnih skupin, vendar so tudi tukaj odstopanja precejšnja. Če želite prejeti več navitij v enakem odtenku, jih morate naročiti hkrati in to napisati v opombo pri naročilu. Tudi tako vam ne moremo zagotoviti, da imamo vašo željo sploh na zalogi, vendar se bomo potrudili in vas po potrebi opozorili. Naknadno naročanje istega odtenka je praktično nemogoče, razen v primeru bele in črne barve.

Tečaji in delavnice

Prikaži

Kako poteka delo na tečaju šivanja in kaj se naučimo?

Tečaji šivanja so zastavljeni individualno. To pomeni, da si vsak udeleženec izbere svoj projekt, učiteljica pa kroži med tečajniki in vsakega vodi. Tema in hitrost učenja je torej odvisna od vsakega posameznika.

Kakšna je cena tečaja šivanja in kdaj je naslednji termin?

Cenik in vse termine tečajev lahko najdete na tej povezavi. Termine tečajev razpisujemo sproti približno mesec do dva vnaprej. Ko se ti začnejo, razpišemo nove, ki običajno potekajo ob istih dnevih in urah. Tečaje izvajamo skozi vse leto, le julija in avgusta je terminov manj in so praviloma bolj intenzivni.

Ali moram na tečaj šivanja prinesti svoj šivalni stroj?

Ne. Šivalne stroje za tečaje šivanja priskrbimo mi. Če je vaša želja, da na tečaju šivate na svoj stroj, pa ga seveda lahko tudi prinesete s seboj.

Kdaj bo na sporedu naslednja brezplačna delavnica?

Terminov brezplačnih delavnic ne razkrivamo, dokler niso javno objavljeni na naši Facebook strani. Za spremljanje naše Facebook strani ne potrebujete svojega Facebook profila, saj so vse objave javne in nas morate le obiskati na povezavi.

Kako se lahko prijavim na brezplačno delavnico, če nimam Facebook profila?

Prijavite se lahko preko elektronske pošte na naslov info@liupka.com. V prijavi ne pozabite navesti datuma, lokacije in termina (ure).

Spletno nakupovanje

Prikaži

Oddala sem spletno naročilo, vendar nisem prejela potrditve naročila, zato me zanima, če ste naročilo prejeli.

Potrdilo naročila (enako velja za potrdilo registracije) se generira avtomatično, tovrstna sporočila pa so rada razvrščena v vsiljeno pošto ali spam. Prosimo, da preverite tudi tam in ga prestavite v nabiralnik. Če ga tudi tam ne najdete, nam pišite na info@liupka.com.

Oddala sem spletno naročilo, kako hitro lahko pričakujem dostavo?

Hitrost odpreme naročila je odvisna predvsem od tega, ali so vsi naročeni artikli na zalogi na eni izmed naših lokacij. V tem primeru naročilo praviloma odpremimo v roku enega delovenga dneva. Dostava običajno traja še en delovni dan od trenutka, ko kurir paket prevzame. Če moramo izdelke za vaše naročilo združiti z več različnih lokacij, se rok odpreme podaljša za dva do tri delovne dneve. Če ste izbrali plačilo po predračunu, s postopkom odpreme pričnemo potem, ko zabeležimo vaše plačilo.

Dodatni popusti

Prikaži

Kako lahko pridem do dodatnih popustov?

Do dodatnih popustov lahko pridete s pomočjo naših zvezdic. Z registracijo v naši spletni prodajalni ali kateri izmed naših poslovalnic lahko v povprečju kupujete po 10 % nižjih cenah. Če boste spremljali naše elektronske novice in na spletu oddajali ocene kupljenih izdelkov, pa bodo vaši popusti še višji. Več informacij si lahko preberete na naslednji povezavi.

Kako lahko brezplačno pridobim bon za 20 €?

V elektronskih novicah vsakič objavimo tudi kratko pesmico katere izmeda naših strank na temo našega prodajnega programa. Ob izbiri in objavi pesmice avtorja nagradimo z bonom za 20 € za nakupovanje v naših trgovinah. Če imate vsaj malo pesniške žilice, vas vabimo, da nam na info@liupka.com pošljete kakšno svojo pesnitev. Če in ko bo izbrana za objavo v naših elektronskih novicah, vam bomo poslali bon za 20 €.

Kako lahko pridem do brezplačnih izdelkov?

Na naši Facebook strani pogosto objavljamo nagradne igre, v katerih izžrebance nagradimo s kakšnim izdelkom iz naše ponudbe. Vabimo vas, da nas spremljate in sodelujete. Žal je to mogoče le v primeru, da imate svoj Facebook profil.

Ostalo

Prikaži

Zanimajo me druge informacije glede vsebine in uporabnosti izdelkov.

Veliko informacij o naših izdelkih, njihovi uporabnosti in nasvete za ustvarjanje redno objavljamo na našem blogu. Videi so zbrani in pregledno urejeni tudi na našem YouTube kanalu. Če želite biti na tekočem, vas vabimo, da se prijavite na kanal.

Opažam, da nekaterih izdelkov iz vaš ponudbe nikoli ni na zalogi v trgovini, ki mi je najbližje.

Želimo si, da bi bila ponudba v vseh naših poslovalnicah čimbolj enotna, vendar se poslovalnice med seboj precej razlikujejo po svoji velikosti. Zato ponekod žal ni prostora za določene artikle ali kar celotne blagovne skupine. V spletni trgovini lahko naročite želene izdelke in določite osebni prevzem v vaši najbližji poslovalnici ter se tako izognete plačilu poštnine.

Med pogostimi vprašanji ne najdem odgovora na svojega.

V tem primeru nam pišite na info@liupka.com, kjer z veseljem odgovarjamo tudi na vsa manj pogosta vprašanja.