Tačka za prostoročno vezenje (video)

Tačka za prostoročno vezenje (video)

Filter


Če ste kdaj občudovali čudovito prešite patchwork izdelke ste sigurno opazili 'vijugasto prešivanje'. Za izdelavo tako prešitega izdelka potrebujemo tačko za prostoročno vezenje. Z nekaj vaje lahko tudi sami postanete pravi mojster!



Preden se lotimo samega prešivanje pa je potrebno izdelek na to ustrezno pripraviti. Več o tem si lahko preberete v enem od naših prispevkov na blogu pod rubriko patchwork (priprava na prešivanje in prešivanje).


Uporaba tačke



Tačko namestimo na šivalni stroj po navodilih proizvajalca. Spustimo podajalne grabljice. Tačka se dviga in spušča istočasno z iglo. Uporabimo ravni šiv. Šivamo s srednjo hitrostjo, pri čemer vodimo blago z rokami in 'rišemo' vzorec. Vijuge so le ena od številnih možnosti, ki jih imamo. Za začetnika je najlažje, da se loti vijuganja, kasneje pa se lahko preiskusimo tudi v ustvarjanju drugih vzorcev. Za lepe enakomerne šive moramo ujeti pravi ritem med hitrostjo šivanja in pomikanjem blaga. Vaja dela mojstra! Vzorec lahko na blago tudi narišemo. Uporabimo označevalce blaga, ki se spirajo z vodo ali so samoizbrisni in šivamo po narisanem vzorcu. Tačko lahko uporabimo tudi za prostoročno vezenje različnih vzorcev na blago in obšivanje aplikacij.