Kako izdelati torbo za računalnik

Kako izdelati torbo za računalnik

Filter



Prenosni računalnik je danes nepogrešljiva naprava in zato smo se odločili, da izdelamo torbo v katero ga boste lahko pospravili med prenašanjem. Torbi smo dodali žepke, v katere lahko shranimo svinčnik, slušalke in telefon.

Potrebujemo:





- umetno usnje
- bombažno blago
- prišivne magnetne gumbe
- sukanec
- opremo za krojenje (podlogo, ravnilo in okrogli nož)
- ščipalke
- marker


KROJENJE

Izmerimo prenosni računalnik in osnovnim meram dodamo 1,5 cm dodatka za šiv. Mi smo izdelali torbo za računalnik približne velikosti 22 cm x 30 cm.

Iz umetnega usnja ukrojimo:

2 x 28 cm x 35 cm (zunanji del torbe)
1x 15 cm x 35 cm (zunanji del poklopca)
1 x 15 cm x 30 cm (zunanji del žepa)

Iz bombažnega blaga ukrojimo:

2 x 28 cm x 35 cm (podloga)
1x 15 cm x 35 cm (notranji del poklopca)
1 x 15 cm x 30 cm (notranji del žepa)

ŠIVANJE

Več nasvetov za šivanje umetnega usnja najdete na povezavi: ŠIVANJE UMETNEGA USNJA

ŽEP

Oba dela za žep položimo z licem na lice in obšijemo z odprtino za obračanje. Porežemo vogale, žep obrnemo in tik od robu zašijemo stranico, na kateri je odprtina za obračanje.









Žep položimo na sredino sprednjega zunanjega dela torbe. Od dna torbe žep odmaknemo za 3 cm. Na zunanji del torbe ga prišijemo tik ob robu. Žep razdelimo na tri dele in ustvarimo manjše žepke. Označene linije prešijemo. Prišijemo dva spodnja dela magnetnega gumba. 






POKLOPEC

Poklopcu zaokrožimo dva vogala. Oba dela poklopca položimo z licem na lice in obšijemo tako, da pustimo odprtino na eni od daljših stranic. Na vogalih zarežemo v dodatek za šiv, obrnemo in poklopec obšijemo. 










TORBA

Oba zunanja dela iz umetnega usnja položimo z licem na lice in obšijemo tako, da pustimo odprtino na zgornjem daljšem delu. Porežemo vogale.

Oba dela podloge položimo z licem na lice in obšijemo tako, da pustimo odprtino na zgornjem daljšem delu in odprtino za obračanje (10 cm) na sredini dna torbe. Porežemo vogale.






Podlogo obrnemo in jo vstavimo v zunanji del torbe. Poklopec vstavimo med zunanji del torbe in podlogo. Pazimo, da je obrnjen pravilno (zunanji del poklopca in zunanji del torbe z licem na lice). Obšijemo v celoti. Torbo obrnemo skozi odprtino za obračanje, ki smo jo pustili na dnu podloge. Zašijemo odprtino za obračanje in obšijemo zgornji tob torbe.












Na poklopec prišijemo dva zgornja dela magnetnega gumba.