Kako zašiti otroško odejico | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Kako zašiti otroško odejico

Filter



So pri sosedih dobili dojenčka in ne želite iti na obisk praznih rok ali pa bi radi pocrkljali vašega malčka. Vafel odejica je hitro in enostavno narejeno darilo, ki ga je vsak vesel. Simpatični otroški potiski blaga izdelku dodajo piko na i.

Potrebujemo:

Vafel in poplin blago v količini, ki je odvisna od velikosti izdelka, ki ga želimo izdelati. Mi smo sešili odejico velikosti 80 cm x 80 cm in smo za to potrebovali 80 cm poplin blaga in 100 cm big vafel blaga. 
Poleg materiala potrebujemo še sukanec, škarje in ščipalke za blago.





Blago pred uporabo obvezno operemo. Vafel se skrči do 20 % in ta podatek je treba upoštevati pri nakupu. Po pranju se zmehča in postane še bolj prijeten na otip. V pralnem stroju se vafel blago lahko scefra, zato priporočamo, da ga pred pranjem obšijete z overlock vbodom.




KROJENJE

Iz poplin in vafel blaga ukrojimo dva kvadrata velikosti 80 cm x 80 cm

ŠIVANJE

Blago položimo z licem na lice, ga pripnemo s ščipalkami in zašijemo z odprtino za obračanje (15 cm), ki jo pustimo na eni od stranic blaga. 







Obrnemo.

Odprtino zašijemo tik ob robu izdelka.

Izdelek obšijemo 1 cm od roba izdelka. Pri obšivanju priporočamo uporabo tačke z zgornjim transpotrerjem. Če tačke nimate v priboru svojega šivalnega stroja, jo lahko dokupite ali šivate tako, da zmanjšate pritisk tačke.