Šivamo bučo | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Šivamo bučo

Filter



Pozdravljamo jesen in temu primerno lahko okrasimo tudi naš dom. Buče so priljubljen jesenski dekor in zakaj ne bi imeli tudi kakšne iz blaga. Uporabimo lahko različne materiale, v poštev pridejo materiali, kot so bombaž, Jeans, filc in podobno. Mi smo izbrali žamet. Priporočamo uporabo blaga, ki ne vsebuje elastana, ker buča vsebuje polnilo in je elastične materiale težje lepo oblikovati.


Potrebujemo:





- blago za bučo
- filc za liste
- škarje
- polnilo v kosmih
- sukanec
- vrvico
- okraske

KROJENJE

Kroj za izdelavo izdelka si lahko prenesete tukaj: BUCA_KROJ_LIUPKA


Iz blaga po kroju ukrojimo šest delov buče, iz filca ukrojimo tri liste in krog. Na hrbtno stran blaga prenesemo oznako, ki je stična točka šivov. 





Po želji s prejico za vezenje listom izvezemo žile. Več o ročnem vezenju si lahko preberete v prispevku na našem blogu: VEZENJE NA PLATNO






ŠIVANJE


Dele buče polagamo z licem na lice in jih sestavimo od vrha do stične točke na kroju. Sestavimo po tri dele in potem jih povežemo v celoto.








Bučo obrnemo in napolnimo s polnilom v kosmih. Na sredino buče vstavimo kos palice. Na zgornji rob odprtine nanizamo sukanec, bučo dobro zatisnemo in oblikujemo tako, da pridobi lepo obliko.








Za lepši izgled bučo ovijemo z vrvico.









Krog iz filca z vročim lepilom prilepimo na dno buče, da prekrije sredino. Liste prilepimo ali prišijemo okoli palice. Po želji bučo še dodatno okrasimo. Mi smo ji dodali kraguljčke, rafijo in vitico iz žice.