Šivamo prtiček marjetico | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Šivamo prtiček marjetico

Filter



Le kdo se ni vsaj enkrat z marjetico v roki spraševal: “Ljubi, ne ljubi, ljubi,…” in trgal njenih lističev? Skupaj z nami lahko zašijete z  ljubeznijo povezan cvet in si ustvarite prijetno vzdušje pri jedi.


Potrebujemo:





- blago A - 50 cm (za cvet)
- blago B - 25 cm x 25 cm ( za sredino cveta)
- medvloga - 50 cm x 50 cm
- medvloga za všivanje
- škarje
- bucike
- marker
- sukanec
- oblikovalec vogalov in robov


Izdelamo kroj za cvet marjetice. Narišemo ga v merah navedenih na fotografiji. Celoten cvet sestavimo iz štirih četrtin. Za sredino cveta izdelamo poljubno velik kroj. Mi smo uporabili krog premera 22 cm.







POSTOPEK IZDELAVE


Iz blaga A ukrojimo 2 x kvadrat velikosti 50 cm x 50 cm. Na medvlogo velikosti 50 cm x 50 cm položimo blago z licem na lice. 






Obrišemo kroj marjetice, spnemo vse tri plasti z bucikami in zašijemo po narisani liniji. Cvet obšijemo v celoti. Priporočamo uporabo kratkega vboda.







Sredino cveta izdelamo po navodilih za za izdelavo aplikacije z zavihanim robom. Šablono kroga položimo na medvlogo za všivanje in jo z navadnim svinčnikom obrišemo. Na lice blaga položimo medvlogo. S krajšim vbodom jo po narisani liniji prišijemo na blago. Šive zatrdimo.

Več o izdelavi aplikacij najdete tukaj : APLIKACIJE Z ZAVIHANIM ROBOM







Tako cvetu kot krogu obrežemo odvečno blago in medvlogo približno 0,5 cm od roba. Večkrat zarežemo v dodatek za šiv, da okrogline pri obračanju pridobijo lepšo obliko. Na sredini obeh delov zarežemo v medvlogo (na krogu) in v en sloj blaga (na cvetu) v obliki + , da ustvarimo odprtino za obračanje.







Oba dela obrnemo in pogladimo robove s pomočjo oblikovalca vogalov in robov. Polikamo. Cvet poljubno prešijemo.







Na sredino cveta položimo krog tako, da so zareze, ki smo jih ustvarili obrnjene ena proti drugi. Krog na cvet prišijemo z ravnim vbodom, ki poteka tik ob robu aplikacije. Po želji nadaljujemo s prešivanjem tako, da ustvarjamo spiralo.