Šivanje notranjega žepa | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Šivanje notranjega žepa

Filter



Se ob pogledu na model oblačila, ki si ga želite izdelati, raje premislite, ker vas skrbi izdelava žepov? V prispevku se bomo lotili prikaza dveh različnih tipov žepa in prepričani smo, da vas bo enostavnost izdelave presenetila.


Za prikaz izdelave notranjih žepov smo izbrali velikost žepa 10 cm. Mere žepa si lahko prilagodite svojim željam.





Najprej se lotimo načrtovanja postavitve žepa. Na mestu, kjer želimo izdelati žep si z označevalcem za blago, narišemo linijo. Po tej narisani liniji bo potekala odprtina na žepu. Od te linije odmerimo razdaljo 5 cm, ki nam bo vodilo za postavitev kosa blaga za notranji žep. Odmerimo širino odprtine na žepu in velikost žepa. V našem primeru je velikost odprtine na žepu 10 cm, za izdelavo žepa smo uporabili kos blaga v velikosti 20 cm x 30 cm. Blago za žep položimo z licem na lice na blago našega izdelka. Prikazan je postopek za izdelavo dveh različnih tipov žepa. 

ŽEP A








ŽEP B








Žepoma izdelamo kanal poljubne dolžine in širine 1,5 cm. Širino kanala lahko prilagodimo našim željam. Postopek izdelave kanala za izdelavo žepa smo že prikazali v našem blog prispevku: ŠIVANJE ŽEPA Z ZADRGO. Za lažje razumevanje si lahko ogledate video prikaz izdelave. Izdelava kanala in zaključevanje žepa sta enaka prikazu v posnetku za oba žepa. Razlika v izdelavi posameznega žepa je samo v vmesnih fazah izdelave, ki smo ga prikazali s slikovnim prikazom.

ŽEP A in B














V nadaljevanju sta prikaza za model žepa A in B, ki se razlikujeta po videzu. 

ŽEP A

Na blagu notranjega žepa izdelamo zagib, ki sega do zgornjega roba odprtine. Polikamo. 









ŽEP B

Na blagu notranjega žepa izdelamo dva zagiba, ki segata do sredine odprtine. Polikamo.





ŽEP A in B

Na obeh modelih žepov tik ob robu obšijemo kanal. 


     


 


                                                



ŽEP A in B

Žepa zaključimo z izdelavo notranje vrečke.