Šivanje otroškega nahrbtnika (video)

Šivanje otroškega nahrbtnika (video)

Filter


Nahrbtniki vseh oblik in materialov so v modi že lep čas. Enostavni so za izdelavo in primerni za šiviljske začetnike. Mi smo se pri izdelavi izdelka osredotočili predvsem na naše najmlajše in izdelali nahrbtnik čebelico. Postopek izdelave je enak tudi, če želite izdelati klasičen nahrbtnik. 

Potrebujemo:




- Blago A 35cm (črno)
- Blago B 35cm (rumeno)
- Blago C 35cm (podloga)
- Blago D 20cm (krila)
- Lepilna medvloga 40cm
- Medvloga 20cm
- Gurtna širine 2cm, črna 15cm (razdelimo na dva dela)
- Vrvica 3,5m (razdelimo na dva dela)

Blago za izdelek najdete tukaj: Blago

Priporočamo uporabo ščipalk za blago: Ščipalke za blago



KROJENJE

Blago A:

- 2x 7,5cm x 35cm
- 1x 11cm x 35cm
- 1x 35cm x 40cm
- 2x 10cm x 35cm

Blago B:

- 3x 7,5cm x 35cm

Blago C:

2x 35cm x 40cm

Blago D:

2x 20cm x 40cm

Lepilna medvloga:

2x 20cm x 40cm

ŠIVANJE





Sestavimo trakove sprednjega dela nahrbtnika, polikamo. Sprednji in zadnji del nahrbtnika podložimo z lepilno medvlogo. Sprednji del rumenih trakov prešijemo tik ob stiku šivov. Hrbtni del prešijemo v mrežo, razmak med linijami je 5cm. Pri prešivanju si pomagamo s pripomočkom za prešivanje linij.Vogale obeh delov nahrbtnika porežemo v okrogline. V pomoč nam je lahko krožnik. Enako obrežemo tudi blago za podlogo.

Blago za krila položimo z licem na lice in podložimo z medvlogo. Obrišemo kroj obeh kril. Obšijemo samo po okroglini. Krila izrežemo z dodatkom za šiv, vanj večkrat zarežemo. Obrnemo in polikamo. Na krili narišemo spiralo in prešijemo.

Na sprednji del nahrbtnika pripnemo gurtno in krila. Sprednji in hrbtni del nahrbtnika položimo z licem na lice in zašijemo. Na okroglinah zarežemo v dodatek za šiv.

Blago za podlogo položimo z licem na lice in zašijemo z odprtino za obračanje. Podlogo obrnemo in jo vstavimo v zunanji del nahrbtnika. Pripnemo stranska dela.

Izdelamo kanal za vrvico. Na krajših stranicah izdelamo zagibe 1 + 1cm, prešijemo in kanal polikamo na polovico. Kanala vstavimo med zunanji del nahrbtnika in podlogo. Obšijemo v celoti. Nahrbtnik obrnemo, polikamo in okrasno prešijemo zgornji del. Zašijemo odprtino za obračanje. V kanal vstavimo vrvico.