Šivanje žepa z zadrgo (video)

Šivanje žepa z zadrgo (video)

Filter

ŠIVANJE ŽEPA Z ZADRGO




Vas mučijo zadrge? Brez skrbi! Šivanje zadrg je enostavno, včasih celo zabavno. Žep z zadrgo lahko uporabimo na torbah, oblačilih, kot skriti žepek na pasu in povsod kjer ga potrebujete. Če boste natančno sledili našim navodilom vam bo žal, da se šivanja takšnih žepov niste lotili že prej ;)
 

 Za prikaz izdelave žepa z zadrgo smo izbrali srednje dolgo zadrgo. Mere žepa in zadrge lahko prilagodite svojim potrebam.

Potrebujemo:




1x blago velikosti 35cm x 40cm
1x blago velikosti 25cm x 35cm
1x nedeljiva zadrga 14cm


ŠIVANJE: 



Delu blaga kjer bomo izdelali žep in kosu blaga iz katerega bomo izdelali žep označimo sredino. Od zgornjega roba označimo razdaljo 5cm in 10cm. Ta razdalja bo določila pozicijo žepa in je poljubna. Blago za žep položimo z licem na lice osnove do oznake 5cm. Narišemo kanal dolžine zadrge in širine 1cm. Če so zobci na zadrgi širši lahko temu prilagodimo širino kanalčka. Kanal zašijemo točno po označeni liniji in obe plasti prerežemo po sredini in v vogale. Obrnemo skozi odprtino, natančno polikamo. Zadrgo postavimo pod odprtino in obšijemo kanal tik ob robu. Za lažje šivanje uporabimo tačko za  šivanje zadrg. Da se nam zadrga med šivanjem ne premika si lahko pomagamo z začasnim lepilnim flomastrom. Na koncu zašijemo žep.