Zaščitna maska iz bombažnega jerseya

Zaščitna maska iz bombažnega jerseya

Filter



Udobna maska narejena iz bombažnega jersey blaga, ki nam obenem lahko služi kot rutka ali naglavni trak. 

Doma narejena bombažna maska je pralna in namenjena večkratni uporabi. Pri nošenju maske moramo upoštevati navodila za nošenje in vzdrževanje. Maska mora dobro tesniti in se prilegati nosnemu delu. V žepek maske vstavimo papirnat robček, brisačko in podobno kar nadomesti filter. Masko po uporabi, ki naj ne bo daljša od dveh ur pravilno odstranimo z obraza in jo ločimo od ostalega perila. Masko operemo na najmanj 60° in suho dobro prelikamo s paro.

Maska je izdelana iz bombažnega jersey blaga. Za izdelek lahko uporabite bombažni jersey, ki ga najdete v naši ponudbi metrskega blaga. Predvsem naj bo blago ustrezno, da ga lahko peremo na zadovoljivi temperaturi. Blago pred izdelavo operemo, da se skrči.


Potrebujemo:





- bombažni jersey
- sukanec
- žičko 


POSTOPEK IZDELAVE

1. Ukrojimo kos blaga velikosti 50cm x 40cm.  Po želji lahko masko prilagodite širšemu obrazu in spremenite širino (50cm - 55cm). Ukrojimo žepek za filter velikosti 10cm x 20cm.

2. Žepek obrobimo v celoti, kos blaga za masko po obeh daljših stranicah (50cm). Uporabili smo overlock šivalni stroj. Če tega stroja nimate lahko za obrobljanje izberete enega izmed overlock vbodov na navadnem gospodinjskem šivalnem stroju.




3. Blago za masko prepognemo po dolžini, da najdemo sredino. Na notranjo stran blaga postavimo žepek tako, da je od zgornje stranice odmaknjen za približno 3cm. Prišijemo ga po obeh daljših stranicah. Za šivanje smo uporabili elastični trojni vbod. Če vaš šivalni stroj nima tega vboda, ga lahko nadomestite z enim od elastičnih vbodov, ki vam jih stroj omogoča ali uporabite cik cak vbod. Tik pod zgornji rob blaga s cik cak vbodom prišijemo žičko.








4. Blago za masko prepognemo (z licem na lice) in zašijemo stranici.





5. Izdelek obrnemo in zarobimo zgornjo ter spodnjo odprtino ( 1cm zagib). Priporočamo uporabo elastičnega vboda. 








Masko lahko nosimo kot rutko ali naglavni trak.