Kaj je overlock šivalni stroj (video)

Kaj je overlock šivalni stroj (video)

Filter

KAJ JE OVERLOCK ŠIVALNI STROJ


OVERLOCK ŠIVALNI STROJ ALI OPLETILNIK




Overlock je odličen spremljevalec vašega šivalnega stroja, še posebej, če si želite, da vaše šivanje povzdignete na profesionalni nivo.

Overlock šivalni stroj ne more nadomestiti običajnega gospodinjskega šivalnega stroja, saj z njim ne morete izvajati številnih funkcij kot so na primer izdelava gumbnic, šivanje ravnih, cik cak ali aplikacijskih šivov, dekorativnih vbodov, šivanja zadrge in podobno. Običajni šivalni stroji sicer ponujajo tudi funkcijo overlock šiva in ga predvsem elektronski izdelajo zelo kakovostno. Vendar ne morejo nadomestiti overlock stroja, saj nimajo takšnega transporterja (diferenciala), ki bi elastične materiale zašil brez nabiranja in nimajo vgrajenega noža, ki blago obreže, da so robovi lepo zaključeni.



Po definiciji je overlock poseben stroj, ki se uporablja za obrobljanje surovih robov tkanine. To preprečuje cefranje blaga in lepo zaključi robove. V enem koraku blago hkrati sešije in obrobi. Overlock prav tako odreže odvečno blago in vse to počne v enem samem koraku. Vsi, ki se ukvarjate z izdelavo oblačil, boste nad tem strojem navdušeni.




Če še vedno niste prepričani, kako izgleda šiv, ki ga izdela overlock stroj, lahko to enostavno preverite tako, da eno od svojih elastičnih majic obrnete in preverite šive, s katerimi je bila majica izdelana.





Večina ovelock strojev ima štiri sukance, ki so napeljani v stroj, pri čemer dva sukanca potekata skozi par igel. Za šivanje z overlock strojem uporabljamo navadne poliestrske sukance, enako kot pri običajnem šivalnem stroju. Stroj ima tudi možnost nastavitve difereciala, ki prepreči raztegovanje elastičnih materialov, obdrži obliko in elastičnost pletiva.

Dejstvo je, da je overlock stroj zelo uporaben stroj in ima šivanje z njim številne prednosti. Pletiva, elastične materiale in tudi drugo blago šiva kot za šalo. So hitri in učinkoviti. Šivom dodajajo elastičnost in izdelki narejeni z njim so bolj trpežni. Zelo je enostaven za uporabo in hitro ga boste znali uporabljati.




V naši ponudbi najdete overlock stroje priznane blagovne znamke Elna. Izbirate lahko med različnimi modeli strojev. Med najbolj priljubljenimi sta modela Elna 664 PRO z dvanajstnimi različnimi vbodi, ter model Elna 864air, ki je poleg številnih vbodov opremljen tudi z novim avtomatskim zračnim napeljevanje zgornjega in spodnjega sukanca.

Našo ponudbo strojev preverite tukaj: OVERLOCK ŠIVALNI STROJI

Ob nakupu šivalnega stroja Elna boste prejeli kupon za 50 % popust pri vpisu na tečaj šivanja!