Kako izbrati pravi overlock šivalni stroj

Kako izbrati pravi overlock šivalni stroj

Filter




Pri izbiri overlocka morate biti pozorni na več stvari, tako na njegove tehnične lastnosti kot tudi na kakovost stroja. Dobra novica pa je, da se overlock stroji med seboj ne razlikujejo veliko po funkcionalnosti, tako kot je to pri običajnih šivalnih strojih, zato boste veliko lažje izbrali pravi model zase.

Zelo pomembno pri izbiri pravega overlock stroja za vas je, da ima enostaven vodnik za napeljavo sukancev, premični nož, ki omogoča nastavljivo širino rezanja, nastavljivo dolžino vboda, dobro mehansko regulacijo napetosti sukancev, veliko moč motorja in različne programe šivanja. Overlock stroji Elna ponujajo vse navedeno, poleg tega je notranjost stroja v celoti izdelana iz kovinskih delov, kar je pri stroju zelo pomembno. Dober overlock stroj je izdelan za vsakodnevno osebno uporabo in  vam bo služil dolga leta, če boste za njega pravilno skrbeli in se ga naučili pravilno uporabljati.





Stroj je pametno kupiti v specializiranih prodajalnah šivalnih strojev, kjer vam bomo znali pravilno svetovati, da boste z nakupom zadovoljni. Ob nakupu Elna overlock stroja vam nudimo 5 let garancije. Elna je najbolj prodajana znamka šivalnih strojev v Sloveniji in ena najkvalitetnejših znamk šivalnih strojev na svetu.




V Liupki smo poskrbeli za 9 servisnih mest po vsej Sloveniji z zagotovljenimi rezervnimi deli. Ob nakupu prejmete tudi kupon za 50% popust pri vpisu na tečaj šivanja. Priložena so kakovostna navodila, ki smo jih dodatno podkrepili z blog prispevki in video prikazi o uporabi stroja. V ponudbi pa imamo tudi dodatni pribor.



Priporočamo, da izberete stroj, ki je primeren za šivanje različnih materialov kot so jersey in prevešanka, bombažne tkanine, jeans, svila, pletenine in drugo. Tak stroj je 4-nitni z dvema iglama. Z njim lahko sestavljate in robite hkrati, samo robite, izdelate volančke in dekorativne šive, ter zaključne šive.

Zakaj vam odsvetujemo nakup rabljenega ali nizkocenovnega stroja

Pri nakupu rabljenega stroja je vedno dvom o tem ali je prejšnji lastnik s strojem ravnal pravilno in zanj skrbel odgovorno. Če sukanci skozi napenjalne diske zdrsnejo z lahkoto je to zagotovo slab znak. Možne so tudi poškodbe nožev, do česar lahko pride, če zapeljemo čez kakšen trd predmet, recimo buciko ali zadrgo. Overlock mora delovati brezhibno, da bi zagotovil izdelavo popolnega verižnega šiva.

Cenejši stroji imajo v večini plastične notranje dele. Zaradi slabih vzmeti in ploščic v regulatorju napetosti se pojavijo težave pri nastavitvi napetosti sukancev in težko dosežemo pravilno napetost, ki zagotavlja lep šiv na blagu. Sama napetost lahko popusti tudi med šivanjem, kar bo povzročilo precej slabe volje. Razmisliti morate tudi o servisni podpori in rezervnih delih kot tudi možnosti nakupa dodatne opreme, ko boste kasneje želeli ustvarjati lepše in naprednejše šive in okraske ali zamenjati obrabljeni del. Tega pogosto pri najcenejših strojih na trgu ne boste deležni, zato velja razmisliti, če se nam tak nakup kljub nizki ceni na koncu izplača, saj lahko stroj ob nastopu težav ali okvar hitro postane draga ali celo izgubljena investicija.

Ponudbo Elna overlock šivalnih strojev najdete na povezavi: OVERLOCK ŠIVALNI STROJI