Napeljevanje overlock stroja (video)

Napeljevanje overlock stroja (video)

Filter
Naj vas število sukancev, ki jih je potrebno napeljati na stroj, ne prestraši. Hitro se naučimo stroj napeljati brez težav. Pri tem nam je v pomoč tudi barvna shema in seveda nazorni video posnetki. Prikazali smo vam tudi trik, kako sukance zamenjati na enostaven način. V kolikor vas tudi to ne prepriča, pa je v naši ponudbi na voljo overlock stroj s samodejnimi vdevalci sukanca.



Priporočamo šivanje z običajnimi poliestrskimi sukanci v enaki kakovosti kot na navadnih šivalnih strojih. Na voljo so tudi večja navitja sukancev - 5.000 m. Seveda pa lahko uporabite tudi manjša navitja, ki jih namestite na stojalo in na njih namestite pokrovčke ali mrežico, če je to potrebno glede na obliko omota.





NAPELJEVANJE SUKANCEV 



Vodilno letev sukancev izvlečemo v najvišji možni položaj. Sukance postavimo na stojalo in jih napeljemo skozi vodilo sukanca na anteni od zadaj naprej. Potisnemo ga skozi vodilo sukanca na vrhu stroja in med napenjalne diske spodnjega zajemalca. Za lažje napeljevanje med napenjalne diske primemo sukanec z obema rokama. Če je tačka dvignjena, so diski sproščeni in sukanec zlahka zdrsne med njih.

Gumbi za nastavitev napetosti so označeni s štirimi barvami. Z gumbom v modri barvi nastavimo napetost leve igle, z gumbom v rdeči barvi pa napetost desne igle. Z gumbom v rumeni barvi nastavimo napetost gornjega zajemalca in z gumbom v zeleni barvi napetost spodnjega zajemalca. Skozi vse štiri diske napeljemo sukance.

Pri napeljevanju sukanca si pomagamo s pinceto in načrtom napeljevanja, ki je nameščen na ohišju pod pokrovom zajemalcev. Za lažje napeljevanje pričnemo z napeljevanjem sukanca, ki je označen z rumeno barvo. Sukanec vstavimo v kot vodila zajemalca in nadaljujemo napeljevanje skozi podajalnik zgornjega zajemalca. Napeljevanje nadaljujemo skozi zgornje vodilo v oko zgornjega zajemalca. Sukanec označen z zeleno barvo vstavimo v kot vodila zajemalca, nadaljujemo skozi zančno vodilo in skozi podajalnik spodnjega zajemalca. Pogonsko kolo obrnemo proti sebi, da postavimo spodnji zajemalec v skrajni desni položaj. S prstom dvignemo spodnje vodilo spodnjega zajemalca in s tem premaknemo srednje in zgornje vodilo spodnjega zajemalca v desno, kar olajša napeljavo sukanca skozi njiju. Ko z napeljevanjem zaključimo, ga vrnemo v njegov prejšnji položaj. Pot napeljevanja nadaljujemo skozi oko spodnjega zajemalca.

V desno in levo iglo napeljemo sukanec pod vodiloma od desne proti levi. Vstavimo ju v režo podajalnika sukanca s spodnje strani. Potegnemo sukanca in ju obesimo preko naslednjega vodila. Potegnemo ju navzdol in ju vpeljemo v igelno vodilo. Na nosilec igel ju vstavimo z leve strani. Skozi igelno uho ju napeljemo s sprednje strani nazaj in položimo pod tačko proti zadnji strani stroja. Z napeljevanjem pričnemo z desno iglo in nadaljujemo z levo.





NAPELJEVANJE SUKANCEV NA ENOSTAVEN NAČIN

Sukancem, ki jih želimo zamenjati, odrežemo nit čim bližje navoju. Zamenjamo jih z novimi sukanci in jih privežemo na že napeljan sukanec. Dvignemo tačko in iz igel izvlečemo oba sukanca. Previdno začnemo z vlečenjem obeh sukancev zgornjega in spodnjega zajemalca, dokler se vozla ne prikažeta za tačko. Napenjalne sukance igel vlečemo, dokler ne prispejo vozli tik pred uho igle. Odrežemo vozle in napeljemo sukance skozi uho igle. Spustimo tačko in stroj je pripravljen za šivanje.




NAPETOST SUKANCEV 



Napetost sukanca je ena najbolj pomembnih funkcij stroja. Pred uporabo preverimo, če se sukanec res nahaja med dvema ploščkoma. Spustimo tačko v spodnji položaj in ga narahlo povlečemo skozi napetost. Če ne bo gladko drsel, ampak rahlo zaviral, smo ga namestili pravilno in je v napetosti.

OVERLOCK 864 air

V video prispevku si lahko ogledate hitro predstavitev overlock šivalnega stroja s samodejnimi vdevalci sukanca. Najdete ga tudi v naši ponudbi overlock strojev: Elna 864air




Ponudbo Elna overlock šivalnih strojev najdete na povezavi: OVERLOCK ŠIVALNI STROJI