Nakupovalna vrečka | Liupka | Zaljubljeni v šivanje

Nakupovalna vrečka

Filter
V naši ponudbi najdete številne polizdelke proizvajalca Rico design, ki vedno poskrbi, da so motivi simpatični in trendovski. Za prikaz postopka izdelave smo izbrali nakupovalno vrečko iz bombaža, ki jo krasijo rožice in metuljček. Takšno vrečko in podobne polizdelke najdete tukaj: https://www.liupka.com/prodajni-program/Vezenje/Polizdelki-s-prejicami



V paketu za izdelavo najdemo bombažno vrečko z navodili za izdelavo in odtisnjenim motivom, prejice za vezenje v različnih barvah in iglo za vezenje.



V navodilih je prikaz vezov, ki jih uporabimo na izdelku. Prejico za vezenje razdelimo na polovico in uporabimo samo 3 niti. 



Prejici na koncu niti izdelamo vozel.



Izdelek je v večini vezen s križnim vbodom zato se najprej lotimo le teh. Vesti pričnemo s hrbtne strani. Prejico izvlečemo do konca, da jo na platnu ustavi vozel, ki smo ga izdelali. Izberemo eno od barv in po prikazanem postopku izvezemo vse križce odtisnjene na vrečki, ki ustrezajo izbrani barvi prejice.









Konec vezenja zaključimo tako, da nit vpletemo med prejico na hrbtnem delu vrečke in izdelamo vozel.





Z menjavanjem barv prejic smo na izdelku izvezli vse križne vbode.



Vezenje nadaljujemo s stičnim vbodom.







Za dokončevanje izdelka uporabimo stebelni vbod in z njim izvezemo metuljeve tipalke.





Po zaključenem izdelku nakupovalne vrečke nam je ostalo dovolj prejic za vezenje, da jih uporabimo za nov izviren izdelek. Motiv rožic smo uporabili za izdelavo slikice. Navodila za izdelavo najdete na povezavi: