Pogoji poslovanja

Filter

Pogoji poslovanja

Naročilo

Cene v spletni trgovini Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Cena za izbrano blago velja na dan nakupa, t.j. na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine Liupka. Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila pod navedenimi pogoji.

V primeru, da se cena artikla med obdelavo naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal kupcu v vsakem primeru zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Podatki o opravljenih naročilih
Podatki o opravljenih naročilih so shranjeni v sistemu spletne trgovine Liupka. Uporabniki lahko vsa svoja naročila pregledujejo v spletni trgovini Liupka.

Ponudba artiklov
Ponudba spletne trgovine Liupka se ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Načini plačila
Naročeno blago kupec plača po povzetju ali na podlagi predračuna nakaže na TRR Liupka. Pri plačilu po povzetju je možno plačilo z gotovino ter s karticami Visa, MasterCard, BA, Maestro in Karanta.

Postopek nakupa

Nakupovanje poteka tako, da kupec želene izdelke dodaja v nakupovalno košarico. Izdelke ter njihovo količino v košarici je možno v kateremkoli trenutku pred dokončno potrditvijo naročila poljubno spreminjati.

Za oddajo naročila je potrebna registracija kupca, nato pa se nakup dokonča v treh korakih:

1. izbira načina dostave
2. izbira načina plačila
3. pregled in dokončna potrditev naročila

Pred končno oddajo naročila je kupcu na potrditveni strani omogočen vpogled v vse podrobnosti naročila, vključno s ceno in količino. Vse elemente naročila je na tej stopnji možno popraviti s klikom na gumb "Ne, želim popraviti naročilo". Šele s potrditvijo na tej strani s klikom na gumb "Da, dokončno potrjujem naročilo" je naročilo dejansko posredovano.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. (Prejeta naročila ponudnik obdela ob 11. uri vsak delovni dan. Do tega trenutka lahko kupec prekliče naročilo, kar lahko stori na kontaktnem elektronskem naslovu. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni na ponudnikovi spletni strani. Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen.)

Vsak delovni dan ob 11. uri ponudnik pregleda prejeta naročila, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila je pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom nepreklicno sklenjena.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

Vračilo blaga

Liupka jamči za kakovost blaga z garancijo uvoznika oz. proizvajalca blaga. Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V zadnjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju.

V primeru da z naročenimi artikli niste zadovoljni imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v petnajstih dneh od prevzema blaga podjetju sporočite (elektronsko, po telefonu ali preko običajne pošte, pri čemer se kot rok za pravočasno oddano sporočilo šteje datum oddaje na pošti), da odstopate od pogodbe, pri čemer v skladu z zakonom ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe, se pa v prodajalni Liupka toplo priporočamo, da nam razloge podate, da lahko morebitne napake in slabosti odpravimo. Izdelke morate vrniti najkasneje v roku trideset dni po odstopu od pogodbe, izdelki pa morajo biti nerabljeni in nepoškodovani, razen v primeru da poškodb na blagu ni povzročil potrošnik. Edini strošek, ki bremeni potrošnika pri vračilu blaga je strošek neposrednega vračila. Vračilo se šteje za pravočasno, če je pošiljka oddana v predpisanem roku.
Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali pa vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vam vrnemo najkasneje v 15 dneh po prevzemu vrnjenega blaga.

Ponudniku ni treba sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo njegovim splošnim pogojem poslovanja. Blago je po dogovoru mogoče tudi osebno prinesti na poslovno enoto podjetja.


Izjava o zasebnosti

Lango d.o.o. (v nadaljevanju Lango), upravljalec trgovin Liupka in spletne strani www.liupka.com, se zavezuje, da zbira in obdeluje osebne podatke, pridobljene od uporabnikov ob registraciji v trgovini ali na spletni strani, v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Lango obdeluje le tiste podatke, ki jih je od uporabnika zbral ob registraciji in z obdelavo katerih se uporabnik izrecno strinja. Tovrstna privolitev je lahko pisna ali ustna ob registraciji uporabnika.

Lango pridobljene osebne podatke obdeluje zaradi analize in segmentacije kupcev in nakupov z namenom izboljšanja svoje ponudbe, za namen neposrednega trženja, ter za druge namene, s katerimi se uporabnik izrecno strinja. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva prenehanje uporabe podatkov v za namen trženja, o čemer bo obveščen takoj, ko bo uporaba podatkov za ta namen onemogočena. Osebni podatki se nahajajo v bazi upravljalca oz. njegovega pogodbenega partnerja na tem področju. Lango osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam.

Lango za zgoraj navedene namene zbira naslednje podatke: ime in priimek, spol, naslov, telefon, elektronski naslov in druge podatke, ki jih uporabnik poda prostovoljno.


Piškotki

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da vam ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani. Vse podrobne in dodatne informacije kot tudi nastavitve piškotkov najdete na povezavi »nastavitve zasebnosti« na dnu strani.

Nastavitve piškotkov

#MODULE_COOKIE_CONSENT#

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Kodeks ravnanja po ZEPT

Prodajalna Liupka posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Več informacij o ZEPT je na voljo na spletnih straneh Uradnega lista Republike Slovenije.